Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ταφόπλακα» για τους κτηνοτρόφους της Αρκαδίας τα νέα φορολογικά μέτρα

«Ταφόπλακα» για τους κτηνοτρόφους της Αρκαδίας τα νέα φορολογικά μέτρα

Μετά από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων από τους νομούς όλης της Πελοποννήσου, ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, στον Ισθμό της Κορίνθου, κινητοποίηση που ίσως είναι η μεγαλύτερη της Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο κτηνοτρόφων Αρκαδίας Μάκη Μπαρουξή.

Ζητήματα που θα τεθούν είναι κυρίως θεσμικά, για τα οποία η πολιτεία τόσα χρόνια κωφεύει.

Ο Μ. Μπαρουξής αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα πριν λίγο καιρό, λέγοντας ότι παρά το γεγονός πως είχε υποσχεθεί συνάντηση στο Υπουργείο δεν πραγματοποιήθηκε και όλο αυτό ήταν απλά για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τα βασικά ζητήματα που "καίνε" στην παρούσα φάση τον κλάδο των κτηνοτρόφων είναι το καινούριο φορολογικό, το οποίο αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα των κτηνοτρόφων και οι αδειοδοτήσεις για τη λειτουργία των στάβλων, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος δε μπορούν να νομιμοποιήσουν τους στάβλους τους, λόγω απίστευτης γραφειοκρατίας και εξόδων.

Τέλος αναφέρθηκε στην τιμή των αρνιών, η οποία είναι στα 3,5 ευρώ αλλά και στη φθίνουσα πορεία που ακολουθεί η τιμή του γάλακτος.

Όσον αφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης να υπάρχει το λεγόμενο «γάλα ημέρας» στα ράφια των super markets που θα αντικαταστήσει το φρέσκο γάλα, υποστήριξε ότι θα γίνεται αθρόα εισαγωγή γάλακτος, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, με δεδομένο ότι ήδη η τιμή είναι εξευτελιστική.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...