Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λίγος κόσμος στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Τρίπολης να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (vd)

Λίγος κόσμος στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Τρίπολης να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (vd)

Η πρώτη εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Τρίπολης να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού για το 2021 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο.

Οι ομιλητές χαρακτηρίζοντας την Τρίπολη αλλά και την Αρκαδία γενικότερα, ως ιστορική και δοξασμένη, με τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα τόνισαν ότι είναι σε θέση να αναδείξει τη μοναδικότητα της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διεκδικήσει το χρίσμα.

Σημαντικό είναι η ενότητα και η στήριξη της προσπάθειας αυτής τόσο από πολίτες όσο και από φορείς της πόλης μας, κάτι που επισήμανε και ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, υπογραμμίζοντας πως η αίθουσα θα έπρεπε να ήταν κατάμεστη, ως ένδειξη κατανόησης αυτού που πάει να γίνει και του στόχου τον οποίο θέλουμε να επιτύχουμε.

Η παρουσία του τόπου μας στη διαχρονική εξέλιξη του γένους είναι καθοριστικής σημασίας, τόνισε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Τονίστηκε επίσης η αξία της χάραξης στρατηγικής με εθνικό πατριωτικό στοχασμό, με πίστη αλλά και η δημιουργία συμμαχιών, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Όσον αφορά στα οφέλη που θα έχει η Τρίπολη, αν τελικά κερδίσει το χρίσμα, θα είναι η ανάπτυξη του πολιτισμού, της οικονομίας και της ποιότητας ζωής, καθώς θα δημιουργηθούν αναβαθμισμένες κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές, οι δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα έχουμε τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας, αυξημένη δυνατότητα αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την περίοδο 2014 -2020 και αναγνώριση της Τρίπολης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος δόθηκαν ευχές για καλή επιτυχία και συγχαρητήρια στο δήμαρχο γι' αυτή την πρωτοβουλία.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...