Συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης | Βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» – σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Α.Ε. και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, υλοποίησε για τη σχολική χρονιά 2024-2025 μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 19 εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν συνολικά 380 μαθητές, με τα παρακάτω θέματα:
- Συναισθήματα
«Ταξίδι στη χώρα των συναισθημάτων», για μαθητές Δημοτικού.
Ένα βιωματικό εργαστήριο που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μέσα από παντομίμα, παιχνίδια ρόλων και ζωγραφική να βοηθηθούν να αναγνωρίσουν, να ονομάσουν, να αποδεχτούν τα συναισθήματά τους και να αναζητήσουν τρόπους να τα εκφράσουν λειτουργικά.
- Αυτοεκτίμηση
«Αυτοεκτίμηση: Μια δύναμη για τη ζωή!», για μαθητές Δημοτικού
Μια βιωματική δράση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές συνειδητοποιήσουν ότι είναι άτομα μοναδικά και ξεχωριστά, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους εκτιμώντας τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά τους και τέλος να αναγνωρίσουν τα όριά τους και να θέσουν στόχους για το μέλλον!
Συντονίστρια:
Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης.
Ευχαριστούμε θερμά τη Δημόσια Βιβλιοθήκη και τα Στελέχη της για την πολύ εποικοδομητική συνεργασία καθώς και τα σχολεία που συμμετείχαν.
Tags:
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αρκαδίας «Ανέλιξη», Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης,Σχετικά Άρθρα
- Δοξολογία για την επέτειο του ΟΧΙ στο Ναό Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου (εικόνες)
- Το Θεόκτιστο Γορτυνίας κρατά ζωντανή την παρακαταθήκη της 28ης Οκτωβρίου (εικόνες)
- Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε Τρίπολη και Λεωνίδιο (εικόνες)
- Μαθητές παρέλασαν μετά από 53 χρόνια στη Ζάτουνα Γορτυνίας! (vd)
- Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Άρεως για την 28η Οκτωβρίου (vd)






