Τα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης επισκέφθηκαν την έκθεση με χειροποίητες κούκλες σε παραδοσιακές φορεσιές
Μια ιδιαίτερη πολιτιστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα τα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης, τα οποία επισκέφθηκαν την πρωτότυπη έκθεση με χειροποίητες κούκλες ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Τα μέλη περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο και θαύμασαν από κοντά τις 147 μοναδικές δημιουργίες της κας Δημητριάδου, οι οποίες αναπαριστούν με λεπτομέρεια ενδυμασίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι κούκλες, φτιαγμένες με μεράκι και καλλιτεχνική ευαισθησία, αποτέλεσαν αφορμή για συγκίνηση και αναμνήσεις, καθώς πολλοί από τους ηλικιωμένους αναγνώρισαν παραδοσιακά στοιχεία που συνδέονται με την καταγωγή και την προσωπική τους ιστορία.
Η επίσκεψη του ΚΑΠΗ στην έκθεση δεν είχε μόνο ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς μέσα από τις δημιουργίες αναδεικνύεται η αξία της παράδοσης, η οποία μεταφέρεται στις νεότερες γενιές. Τα μέλη του ΚΑΠΗ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και τις ευχαριστίες τους προς τους διοργανωτές, υπογραμμίζοντας τη σημασία τέτοιων δράσεων που κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2025, με ελεύθερη είσοδο και ωράριο λειτουργίας πρωί (10:00 – 13:00) και απόγευμα (18:00 – 21:00), δίνοντας σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία της παραδοσιακής φορεσιάς μέσα από τις χειροποίητες κούκλες.
Σχετικά Άρθρα
- Προσφορά ετών από την Χριστίνα Ζαμπαθά και τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης στο ΚΑΠΗ Τρίπολης
- “Ο Χαμένος Σάκος του Άη Βασίλη” | Κάλεσμα για συμμετοχή ομάδων από την Τρίπολη!
- Συνελήφθησαν δύο ληστές στην Αρκαδία – Είχαν ξυλοκοπήσει δύο ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν
- Λυκουρέντζος: "Πριν τις γιορτές η προκαταβολή αποζημιώσεων του 2025, ύψους 120 εκατ. ευρώ – Δεν έχει γίνει αύξηση ασφαλιστικών εισφορών"
- Όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου (vd)























