Κώστας Μανδρώνης: «Όταν είμαστε ενωμένοι, καταφέρνουμε πολλά – Ζήτω η Ελλάδα μας» (vd)
Με μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης αναφέρθηκε στη σημασία της 28ης Οκτωβρίου 1940, μετά το τέλος της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στην Τρίπολη.
Ο κ. Μανδεώνης υπογράμμισε τον ηρωισμό και τη θυσία των Ελλήνων στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, λέγοντας: «Βλέπουμε την επέτειο του "Όχι" της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το "Όχι" που είπε ο ελληνικός στρατός στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, όπου, με υπέρτερο αντίπαλο, κατήγαγε σημαντικές νίκες για το έθνος μας, τιμώντας την ιστορία και τους προγόνους μας, οι οποίοι ποτέ δεν έσκυψαν το κεφάλι και πάντα αγωνίζονταν για την ελευθερία».
Τόνισε ακόμη ότι η ενότητα του ελληνικού λαού ήταν και παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας για κάθε εθνική επιτυχία: «Όταν είμαστε ενωμένοι, καταφέρνουμε πολλά. Όταν είμαστε διχασμένοι, δεν καταφέρνουμε τίποτα».
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση: «Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που παρέλασαν, τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και τα τμήματα του ελληνικού στρατού που μας τίμησαν σήμερα στην πόλη μας, στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Καταλήγοντας, ευχήθηκε σε όλους: «Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, ζήτω η Ελλάδα μας».
Tags:
Κώστας Μανδρώνης,Σχετικά Άρθρα
- Απελευθέρωση Τρίπολης | Πομπή με δάδες και μουσική το βράδυ στην πόλη - Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στην πλατεία Άρεως!
- 3 Χρόνια UniStart Hubs: Αποτελέσματα & Αντίκτυπος
- Νέο «αστεράκι» στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή Bruno Perez του Αστέρα!
- Στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Ελλάδας η Μαρία Πατερνά του Αστέρα!
- Τρίπολη | Μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών (εικόνες)






