Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο για δασκάλους :"Το σπίτι των παιδιών" (εικόνες)
Ολοκληρώθηκε το 12ωρο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» - σε συνεργασία με τον ΕΟΠΑΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας στο εκπαιδευτικό υλικό Πρόληψης της Παιδικής Επιθετικότητας και του Σχολικού Εκφοβισμού «Το σπίτι των παιδιών» (δημιουργία: Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα).
Το σεμινάριο παρακολούθησαν 11 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορες σχολικές μονάδες της Αρκαδίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από βιωματικές διαδικασίες, να εξοικειωθούν με τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του υλικού και να εξασκηθούν στην εφαρμογή του, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν από το ρόλο τους στην πρόληψη της εμφάνισης τέτοιων συμπεριφορών και να έχουν την δυνατότητα να το εφαρμόσουν στη συνέχεια στα σχολεία τους, με την συνεχιζόμενη υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης μέσω τακτικών εποπτικών συναντήσεων καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Συντονίστρια σεμιναρίου: Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος.
Σχετικά Άρθρα
- Στις 19 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – Από την Αρχαιότητα μέχρι το Σήμερα»
- Ενημερωτική παρουσίαση του Προέδρου ΦΟ.Δ.Σ.Α Ιωάννη Σμυρνιώτη για το Νέο Ολιστικό Σχέδιο Ανακύκλωσης στον Δήμο Τρίπολης
- Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας | Συνεδρίαση για το αντιπλημμυρικό της Μαντινείας και τα Δίκτυα Μεταφοράς
- Το ημερολόγιο εκδηλώσεων στην Αρκαδία (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)
- Καρυστιανού: "Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν θα βγω μπροστά"






