Τρίπολη | Πρώτη δημόσια Ακαδημία Φαρμάκου στην Ελλάδα – Καθοριστική η συμβολή του Κώστα Βλάση
Σημαντική αναπτυξιακή εξέλιξη για την Αρκαδία αποτελεί η ίδρυση της πρώτης δημόσιας Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα του Φαρμάκου στην Τρίπολη. Η νέα δομή θα λειτουργεί ως παράρτημα της δημόσιας Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης και σηματοδοτεί την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την επαγγελματική εκπαίδευση.
Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, για αυτή τη σημαντική εξέλιξη που αφορά την Τρίπολη, συνδέοντας την επαγγελματική κατάρτιση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Αυτό αναγνωρίζεται ξεκάθαρα από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας κάτι που έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη.
Για την Τρίπολη, αυτή τη εξέλιξη είναι εξαιρετικά θετική και φέρει την υπογραφή του κ. Βλάση αφού διασφαλίζεται η εύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης για όλους τους καταρτιζόμενους, ενώ η Π.Ε.Φ. αναλαμβάνει την υποχρέωση απορρόφησης του 40% των πιστοποιημένων αποφοίτων σε θέσεις εργασίας των μελών της.
Επίσης, αυτό αναγνωρίζεται και από την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η οποία είπε ... "Η Τρίπολη εξελίσσεται σε κέντρο φαρμάκου, με τρία εργοστάσια που ήδη κατασκευάζονται, και η τοπική κοινωνία γίνεται συμμέτοχος σε αυτή τη δυναμική."
Η ίδρυση της Ακαδημίας έρχεται σε άμεση συνάρτηση με τις σημαντικές επενδύσεις φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, όπου ήδη κατασκευάζονται νέα εργοστάσια, ενισχύοντας τον ρόλο της περιοχής ως αναδυόμενου κόμβου φαρμακευτικής παραγωγής.
Οι καταρτιζόμενοι θα έχουν δωρεάν φοίτηση, αμειβόμενη πρακτική άσκηση και εξασφαλισμένες επαγγελματικές προοπτικές, καθώς προβλέπεται η απορρόφηση τουλάχιστον του 40% των αποφοίτων από τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Πρόκειται για μια εξέλιξη με ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα, που ενισχύει την απασχόληση, στηρίζει τη νέα γενιά και αναβαθμίζει συνολικά τη θέση της Αρκαδίας στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Σχετικά Άρθρα
- Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Αρκαδία | Χιόνια και εκχιονιστικά λίγες μέρες πριν τον Απρίλιο! (vd)
- Διπλή συνεδρίαση τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης (23.3.2026)
- Λαϊκή αγορά πλατείας Μαντινείας | Αλλάζει εκτάκτως μέρα λειτουργίας
- Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε Λεωνίδιο και Τυρό
- Μάκαρης: "Τα έργα που δεν τελειώνουν ποτέ στην περιφέρεια Πελοποννήσου"
2 σχόλια
-
εμπεδώσαμε τη συμβολή του Βλάση σε ό,τι γίνεται!θαυματοποιό τον παρουσιάζετε,απλώς έβγαλαν την υποχρέωση για τζάμπα ειδίκευση σε μελλοντικούς εργαζόμενους στην φαρμακοβιομηχανία
-
Μπραβο σε ολους τους εμπλεκομενους.






