Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πινακοθήκη: Χρώματα και Ιστορίες» – Κάλεσμα σχολικών μονάδων για Μάιο και Ιούνιο
Με ιδιαίτερη επιτυχία, συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης «Φ. Τσιχριτζής» το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πινακοθήκη: Χρώματα και Ιστορίες», το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ΚοινΣΕπ Τέχνης Ροή και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τον χώρο της Πινακοθήκης και τον κόσμο της τέχνης, με δημιουργικές και βιωματικές δράσεις, που προωθούν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της κριτικής σκέψης. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφραστούν, να αφηγηθούν ιστορίες και να προσεγγίσουν τα έργα τέχνης μέσα από διαφορετικές (ανάλογα με την ηλικία τους) οπτικές και δραστηριότητες.
Από την έναρξη του προγράμματος, τον Δεκέμβριο 2025, έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 30 τμήματα σχολείων της Τρίπολης και άλλων περιοχών της Αρκαδίας -περίπου 600 μαθητές.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο καλούνται να προγραμματίσουν έγκαιρα την επίσκεψή τους.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα ανά ηλικιακή ομάδα, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα μας: https://texnisroi.com/pinakothiki
Για επιπλέον διευκρινίσεις και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6976170450 και 6942491772.
Για τη δήλωση συμμετοχής απαιτούνται:
- Στοιχεία σχολικής μονάδας
- Τάξη / ηλικιακή ομάδα
- Αριθμός μαθητών
- Στοιχεία υπεύθυνου εκπαιδευτικού
- Επιθυμητή ημερομηνία επίσκεψης
Σχετικά Άρθρα
- Μονή Καλτεζών | Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού
- "Βαριά" ήττα για την Κ19 του Αστέρα από την ΑΕΚ
- Νίκη και πρόκριση στη Σπάρτη για το Παιδικό του Πελασγού Μεγαλόπολης
- Κολοκοτρώνειος Δρόμος | Γράφτηκε η 27η σελίδα της ιστορίας - Πάνω από 250 οι συμμετοχές (εικόνες)
- Φωτιά σε χώρο εστίασης στην Κανδήλα






