ΠΑΣΟΚ: "Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη και η «επιλεκτική» πραγματικότητα της Αρκαδίας"
Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη, με επίκεντρο αποκλειστικά φαρμακοβιομηχανικές μονάδες, ανέδειξε για ακόμη μία φορά την αποσπασματική προσέγγιση της κυβέρνησης απέναντι στα πραγματικά προβλήματα της Αρκαδίας.
Ενώ επιλέχθηκε να προβληθούν συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ο Πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να επισκεφθεί άλλους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς και να τοποθετηθεί για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες του νομού:
-Τα βαλτωμένα εγγειοβελτιωτικά έργα της λίμνης Τάκας, που παραμένουν ημιτελή και στερούν από τον πρωτογενή τομέα πολύτιμους πόρους.
-Την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου στη Γορτυνία, με την κλειστή Ε.Ο. Τρίπολης Πύργου και την πολύπαθη παράκαμψη των Λαγκαδίων, που εδώ και χρόνια καθυστερεί (για να μην γίνει ποτέ τελικά?), ενώ μόλις χθες είχαμε νέες κατολισθήσεις που προκάλεσαν ξανά διακοπή της κυκλοφορίας.
-Το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του καταδυτικού πάρκου στον Τυρό, που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης.
-Το κατεστραμμένο λιμάνι στην Πλάκα, που αντί να αναβαθμίζεται, υποβαθμίζεται διαρκώς.
-Τους αγρότες της Αρκαδίας, που παλεύουν με αυξημένο κόστος παραγωγής και μειωμένα εισοδήματα.
-Τους νέους ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αναζητώντας προοπτικές αλλού.
-Την ερημοποίηση της υπαίθρου και τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της επαρχίας.
-Την αυξανόμενη έξαρση παραβατικών συμπεριφορών που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες.
Η Αρκαδία δεν είναι μόνο οι «βιτρίνες» που επιλέγει να αναδείξει η κυβέρνηση. Είναι ένας τόπος με μεγάλες δυνατότητες, αλλά και με σοβαρές εκκρεμότητες που απαιτούν άμεσες λύσεις, ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον.
Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για τα προβλήματα του τόπου μας. Καλούμε τους συμπατριώτες μας, κομματικούς παράγοντες της Ν.Δ. και μη, προτού σπεύσουν να υποδεχθούν με χαμόγελα και πανηγυρισμούς τον πρωθυπουργό και στριμωχτούν για μια φωτογραφία δίπλα του, να προβληματιστούν και να τον προβληματίσουν για όλα τα παραπάνω.
Οι πολίτες της Αρκαδίας αξίζουν περισσότερα από σύντομες επισκέψεις και επιλεκτικές εικόνες. Αξίζουν πολιτικές που στηρίζουν την καθημερινότητά τους και διασφαλίζουν το μέλλον του τόπου.
Τρίπολη, 29-4-2026
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας
Σχετικά Άρθρα
- Το βραβείο πρωτότυπης ιδέας κέρδισε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Καλαμάτας! (εικόνες)
- Πανήγυρη Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών και χειροτονία Πρεσβυτέρου (εικόνες)
- Η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου στο 5ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας!
- Ο ASTERAS AKTOR τιμάει τη γιορτή της Μητέρας με φωτογραφίες των αθλητών και των αθλητριών του!
- Λεβίδι | Το Δίκτυο Σχολικών Μονάδων «Μέθεξις» προάγει τη Στρατηγική Σκέψη (εικόνες)
7 σχόλια
-
Τρεξανε ολοι για χαιρετουρες και φωτογραφιες.Δεν ακουσα σπο κανενα θεσμικο να αναφερεται στο κλεισιμο των στρατοπεδων στο οδικο δικτυο της Γορτυνιας και στη γενικοτερη ερημοποιηση της Αρκαριας.Συγχαρητηρια για τις καρεκλες σας νοαζεστε.μομο.Ξυπνηστε συμπολιτες.
-
18:58, 19:35 Με αυτά προσπαθείς να πείσεις τόν εαυτό σου;;;
-
Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ.... ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ.....
-
ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔ ΕΣΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΩΤΩΝ. ΠΑΜΕ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
-
Αρκαδία είναι και η Μεγαλόπολη, όπου εφαρμόζεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα ερημοποίησης, της Ελλάδας
-
10:41 Όχι μόνο τού Κολοκοτρώνη φίλε. Καί τού Αλέξανδρου Παπαναστασίου καί τού παληκαριου Γρήγορη Λαμπράκη. Μου αρέσει πού οι ΠΑΣΟΚοι το παίζουν αφελείς, όσον αφορά την συμπεριφορά του παλιού συνεταίρου τους. Τί περίμεναν δηλαδή; Αιφνιδιάστηκαν;; Ελάτε ρε, αλλού αυτά πού δεν σάς ξέρουν, επαγγελματίες υποκριτές.
-
Συγνώμη, αστειευομαστε;; Ποια Αρκαδία καί ποια θέματα καί ποια προβλήματα;; Για τόν φαρμακοβιομηχανο ήρθε ο άνθρωπος. Σιγά να μήν ασχοληθεί με τόν λαουτζίκο καί τά θέματα του. Αυτός πιστεύει ότι μας έκανε καί χάρη πού ήρθε για λίγο. Καλά κάνει ο άνθρωπος, αφού ήρθε σε έναν νομό "δεδομένο". Μήν μάς εκπλήσσει τίποτα!! Αυτός πιστεύει ότι τα παπούτσια του να στείλει στην Αρκαδία, θα γίνουν βουλευτές!!!! Άλλωστε έχει κληρονομήσει από τόν πατέρα του το κόμπλεξ απέναντι σέ εμάς τούς Πελοποννήσιους. Δεν είναι τυχαίο ότι από όλη τήν Πελοπόννησο έχει μόνο έναν υπουργό τόν Δήμα στο χειρότερο υπουργείο μεταφορών, ενώ παράλληλα τού έχει βάλει "επιτηρητή" τό μπουμπούκι τής μαύρης προπαγάνδας, τόν δικό του Κυρανακη. Αυτά δεν είναι τίποτα "σοφίες" απλά είναι τα πράγματα. Αλλά πολλή πλάκα έχουν οι συμπατριώτες μας ντόπιοι "παράγοντες" καί "στελεχαρες" τού κόμματος, πού πανηγυρίζουν γιατί ο.... ηγέτης μάς έκανε τήν τεράστια τιμή να πατήσει για λίγη ώρα το έδαφος τής Τριπολιτσάς. Ξυπνάτε ρεεε, δική του είναι η τιμή πού βρέθηκε στην γη τού Κολοκοτρώνη. Τί δεν καταλαβαίνετε;;;






