Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ολοκληρώθηκε η 3η φάση του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής»

Ολοκληρώθηκε η 3η φάση του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής»
Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η τρίτη φάση του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής». Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Πολιτικής ΙΙΙ, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου, συστάθηκε Ομάδα από εκπροσώπους φορέων του Δήμου και στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου, με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών φορέων προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στον Σχεδιασμό Πρωτοβουλιών Τοπικής Ανάπτυξης. Οι σκοποί της ενέργειας αυτής ήταν:
 
Α. Η εμπλοκή των τριών βασικών συνιστωσών στην διαδικασία του σχεδιασμού 1. Οι ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ που έχουν το συντονισμό της διαβούλευσης και της ανάπτυξης του σχεδίου, 2. ΝΕΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ –ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ για τον εντοπισμό των «δυναμικών» τομέων, 3. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (μέσω του πανεπιστημίου Πελοποννήσου) για την επιλογή τομέων για συμβολή επιστημονικών δυνάμεων
 
Β. Η Ροή Σχεδιασμού να είναι «από κάτω προς τα πάνω»
 
Γ. Η εμπλοκή των τοπικών φορέων στην διαδικασία σχεδιασμού να είναι ουσιαστική και έπειτα από ενημέρωση με το σύνολο των πληροφοριών για την Νέα προγραμματική,
 
Δ. Η προσέγγιση να είναι περιεκτική, ολοκληρωμένη και σχεδιασμένη σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία, βάση τοπικών αναγκών και πόρων.
 
Έπειτα από 8 συναντήσεις της «ομάδας- πυρήνα» των συμμετεχόντων φορέων, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τις αρχές Μαρτίου του 2014 προέκυψε ένα Προσχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας (CommunityLedLocalDevelopment) το οποίο υπεβλήθη στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τους επόμενους μήνες.
 
Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://politech.uop.gr/ ergastiri

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...