Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο ALPHA στο Χρυσοβίτσι - Μια εκπομπή με μηνύματα ... επίκαιρα όσο ποτέ! (vd)

Ο ALPHA στο Χρυσοβίτσι - Μια εκπομπή με μηνύματα ... επίκαιρα όσο ποτέ! (vd)
Οδοιπορικό στις άγνωστες ιστορίες της Επανάστασης του 1821 πραγματοποίησε ο ALPHA, με τη Σοφία Παπαϊωάννου, για την εκπομπή «360ο», την Τρίτη 25 Μαρτίου.
Ο αγώνας για ανεξαρτησία, του 1821, πάντα προκαλεί συναισθηματική φόρτιση στους Έλληνες και η εκπομπή ήρθε να φωτίσει άγνωστες αλλά ουσιαστικές πτυχές της ιστορίας, μέσα από αφηγήσεις τριών ανθρώπων που έχουν μελετήσει σε βάθος ακόμα και τις λεπτομέρειες που άλλαξαν τη ροή του αγώνα.
Μεταξύ των βασικών σταθμών ήταν και το Χρυσοβίτσι, εκεί όπου δρούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η εκκλησία της Παναγιάς, την οποία προσκύνησε και ζήτησε βοήθεια και τα ταμπούρια, τα πεδία της μάχης δηλαδή στο Μαίναλο, τα λημέρια των επαναστατημένων Ελλήνων.
 
Η εκπομπή φιλοξένησε τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοβιτσίου, Γιώργο Πραχαλιά, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για την καταγωγή του, λέγοντας χαρακτηριστικά "μετά τη γέννηση των παιδιών μου είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε ο Θεός να κατάγομαι από τα ίδια μέρη με το Γέρο".
 
Το μήνυμα που θέλησε να περάσει η εκπομπή είναι ότι "οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι αυτοί που ουσιαστικά οδήγησαν στην οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων στον ξένο παράγοντα". Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε "πάρτε την ευχή μου και να είστε μονιασμένοι", κάνοντας έκκληση για εθνική ενότητα και ομόνοια. Πρόκειται για ένα μήνυμα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Τέλος μια ακόμα ενδιαφέρουσα φράση που ακούστηκε στην εκπομπή ήταν ότι είμαστε "αυτοκαταστροφικά ανεγκέφαλος λαός"....
 
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...