Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης - Τα σημαντικότερα έργα σε σχολικά κτίρια παρουσίασε ο Ζ. Μπισιούλης (vd)

Δήμος Τρίπολης - Τα σημαντικότερα έργα σε σχολικά κτίρια παρουσίασε ο Ζ. Μπισιούλης (vd)
Για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και τις εργασίες που έχουν υλοποιηθεί στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Τρίπολης, μίλησε ο Πρόεδρος σχολικής επιτροπής β/βάθμιας εκπαίδευσης Ζαφείρης Μπισιούλης, αναφερόμενος σε όλες τις ενέργειες και βελτιωτικές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια.
Ειδικότερα μίλησε για συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί από το κράτος οι δαπάνες για τα σχολεία, προσθέτοντας ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες έχουν γίνει εργασίες συντήρησης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων ύδρευσης, συντηρήσεις καυστήρων, καθαρισμός προαύλιων χώρων, συντήρηση συστημάτων πυρόσβεσης, κήπων, προμήθεια γραφικής ύλης κατόπιν πραγματοποίησης πρόχειρων διαγωνισμών και άμεση αποκατάσταση βλαβών σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Αναλυτικά με την αξιοποίηση χρημάτων από ΣΑΤΑ, έγιναν τα εξής έργα:
1ο Λύκειο Τρίπολης: Έγινε επισκευή στη στέγη, κάτι που περιόρισε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το σχολείο με την υγρασία, , αντικαταστάθηκαν κάποιοι προβολείς, αντικαταστάθηκαν πόρτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κάποιες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο.
2ο Λύκειο Τρίπολης: Βάφτηκε όλο το σχολειό, έγινε αντικατάσταση παραθύρων με παράθυρα αλουμινίου, ενώ επισκευάστηκαν και πόρτες.
3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης: Πέρα από το βάψιμο του κτιρίου όπου ήταν απαραίτητο, παρατέθηκε και ο αναγκαίος εξοπλισμός ύλης καθότι τελεί και χρέη βαθμολογικού κέντρου
4ο Γυμνάσιο Τρίπολης: Κατασκευάστηκαν κιγκλιδώματα σε 5 αίθουσες, έγινε καθαρισμός και σιδερώθηκαν εθνικές ενδυμασίες, ενώ κατασκευάστηκαν και έπιπλα.
Πειραματικό: Καλύφθηκαν τα έξοδα μετακόμισης από το παλιό σχολείο στο νέο, όπου και έγινε καθαρισμός, τοποθέτηση κουρτινών και πινακίδων, αλλά καλύφθηκαν και τα έξοδα των εγκαινίων.
Τεχνικό: Πέρα από την αντικατάσταση σε παράθυρα, πόρτες, ενός λέβητα, αλλά και των καλοριφέρ, τώρα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υγρασίας.
Γυμνάσιο & Λύκειο Τεγέας: Κατασκευάστηκε η σκεπή στο λύκειο, έγινε αντικατάσταση στα παράθυρα, και τοποθετήθηκαν κουρτίνες, ενώ, στο γυμνάσιο, επισκευάστηκαν τα παράθυρα.
ΕΕΕΚ Μαντινείας: Πραγματοποιήθηκε βάψιμο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, βελτίωση WC, καθαρισμός και επισκευή της στέγης ενώ υλοποιήθηκε και η δημιουργία ενός θερμοκηπίου.
Για το γυμνάσιο Λεβιδίου, ο κύριος Μπισιούλης, δήλωσε πως είναι έτοιμη η μελέτη για να καλύψει τις ανάγκες του, αλλά έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες και στο Μουσικό.
Π.Α.
 

1 σχόλιο

  • bb
    bb Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 18:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Φακέλους για την αλληλογραφία δε στέλνει στα σχολεία. Δεν υπάρχουν χρήματα ,,,,λέει....(ούτε για γραμματόσημα...λέει!!!!!)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...