Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες υλοποιεί ο Δήμος Τρίπολης μέσα από την «Θερμοκοιτίδα Απασχόλησης»

Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες υλοποιεί ο Δήμος Τρίπολης μέσα από την «Θερμοκοιτίδα Απασχόλησης»
Ο Δήμος Τρίπολης , προβλέποντας τις επιδράσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική κοινωνία και θέλοντας να συμβάλλει σε Τοπικό επίπεδο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών αποφάσισε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΤΟΠ.ΕΚΟ.
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το πρόγραμμα αποτελεί άλλον ένα κρίκο που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων του Δήμου Τρίπολης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας.
Τι είναι οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες : Το αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος , 90 άνεργοι – ωφελούμενοι , αφού αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες , θα προωθηθούν στην αγορά εργασίας σε παραγωγικούς τομείς δραστηριοτήτων όπου ο Δήμος μας διαθέτει πλεονεκτήματα ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη Κοινωνικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας.
Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να συμβάλλουμε στο καλύτερο δυνατό για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας, ενεργοποιώντας τοπικές δυνάμεις , δημιουργώντας συνθήκες απασχόλησης σε άτομα που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...