Menu
RSS
Δευτέρα, 07/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άλωση: Συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στο Λιμποβίσι με χορούς και τραγούδια! (vd)

Άλωση: Συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στο Λιμποβίσι με χορούς και τραγούδια! (vd)
Το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στον Ιερό και Ιστορικό Χώρο του Λιμποβισίου, με αφορμή τον Εορτασμό της Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Αφού τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνου στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ομιλία έγινε από τον Γεώργιο Θ. Πραχαλιά, ο οποίος είναι Τακτικό Μέλος Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών. Ο κ. Πραχαλιάς χαρακτήρισε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη την πιο ολοκληρωμένη στρατιωτική φυσιογνωμία του υπόδουλου Γένους και ανάλυσε γιατί ήταν τόσο σημαντική η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς για την εξέλιξη του Απελευθερωτικού Αγώνα.
Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και αντιπροσωπείες Χορευτικών Συγκροτημάτων όπου έδωσαν χρώμα και ιδιαιτερότητα στην εκδήλωση, με παραδοσιακούς χορούς στο τέλος των εκδηλώσεων.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...