Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Τρίπολης για την επέλαση του χιονιά!

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Τρίπολης για την επέλαση του χιονιά!
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, με την αξιοποίηση του συνόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού του, καθώς και με τη συνδρομή ιδιωτών, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη το πρωί στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (drt915.gr), ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Σωτήρης Παπαδημητρίου, ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα προβλήματα που ενδεχομένων προκύψουν από το κύμα του χιονιά, που αναμένεται να ενσκήψει και στο νομό Αρκαδίας.


Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα είναι στη διάθεση των δημοτών ο τηλεφωνικός αριθμός 2713 600.407, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν εάν παραστεί ανάγκη, ενώ ακόμα ο δήμος Τρίπολης θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, για παν ενδεχόμενο.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, τα μηχανήματα που έχει μισθώσει ο δήμος είναι έτοιμα να παρέμβουν αυτομάτως ανά Δημοτική Ενότητα, εάν αυτό απαιτηθεί και συγκεκριμένα δύο «αλατιέρες» (μία με λεπίδι και ένα εκχιονιστικό) και τέσσερα μηχανήματα τύπου JCB, σημειώνοντας ότι υπάρχει πλεόνασμα χειριστών των μηχανημάτων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν έξι εργολάβοι που διαθέτουν συνολικά 8 με 9 μηχανήματα και θα υπάρχει ένας εργολάβος ανά Δημοτική Ενότητα, ενώ συμπλήρωσε ότι ο δήμος έχει αναλάβει την ευθύνη και το κόστος διαχείρισης του δρόμου που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας, ώστε να διατηρηθεί ανοιχτός και καθαρός.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι  δήμος διαθέτει αυτή τη στιγμή 50 τόνους αλάτι, με ποσότητες να έχουν αποσταλεί ήδη στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων ώστε να τις διαχειριστούν οι πρόεδροι για την κάλυψη άμεσων αναγκών, ενώ στην Τρίπολη από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, θα υπάρχει αλάτι στον προαύλιο χώρο των Ιερών Ναών της πόλης, προκειμένου να γίνει χρήση του από τους δημότες, εάν παρουσιαστεί ανάγκη.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους δημότες Τρίπολης, να αποφύγουν τη στάθμευση των οχημάτων τους  σε στενά, γωνίες ή πεζοδρόμια, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων που θα έχουν επιφορτιστεί με τον αποχιονισμό των δρόμων.

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος ανέφερε ότι η περιφέρεια διαθέτει 400 τόνους αλατιού, ενώ έχει γίνει διασπορά αλατιού και μηχανημάτων για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία και οι δρόμοι να παραμείνουν ανοικτοί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, θα πρέπει οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι απαραίτητα με αντιολισθητικές αλυσίδες για να τις χρησιμοποιήσουν εάν χρειαστεί, ενώ κάλεσε όλους να επισκεφτούν την περιοχή μας και να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες στη μυθική ορεινή Αρκαδία. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...