Αλλάζει ο καιρός – Ισχυρές καταιγίδες στην Αρκαδία!
Επιδείνωση του καιρού (3-4/01/2016) με ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (03-01-2016) και από τα βορειοδυτικά.
Οι χιονοπτώσεις δεν αφορούν τη δική μας περιοχή και θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Πιο αναλυτικά:
Την Κυριακή (03-01-2016)
1) Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν :
α) σε ορεινές, ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που από το απόγευμα σταδιακά θα περιοριστούν στα ημιορεινά της Μακεδονίας (πάνω από 500 με 700 μέτρα).
β) στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Θεσσαλίας και πιθανώς στην αρχή της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (πάνω από 700 μέτρα).
2) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο που γρήγορα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
3) οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά στα 9 μποφόρ.
Τη Δευτέρα (04-01-2016) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και γρήγορα θα σταματήσουν. Από τις βραδινές ώρες όμως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν εκ νέου.





