Μία αδικία για τους πυρόπληκτους του 2007 ανέδειξε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου
Επτακόσιοι (700) συμπατριώτες μας Αρκάδες, που επλήγησαν το 2007 από τις πυρκαγιές, αντιμετωπίζουν ένα μείζον πρόβλημα. Το ΙΚΑ έρχεται 8 χρόνια μετά και τους ζητάει να πληρώσουν τα ένσημα για εργασίες που έκαναν στα καμένα σπίτια-αποθήκες τους και όχι μόνο αλλά τους έχει βάλει και προσαυξήσεις.
Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο Σωτήρης Παπαδημητρίου ο οποίος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα. «Είναι μια αδικία για τους πυρόπληκτους του 2007 που τότε ήταν δήμος Βαλτετσίου και για άλλη μία φορά το κράτος δείχνει την ανακολουθία και μετά από 9 χρόνια έρχονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις» είπε.
«Να το δούμε συνολικά το θέμα και να υπάρξει ψήφισμα για όλο το δήμο» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος.
«Υπάρχει αδικία και πρέπει να αφορά όλες τις περιοχές» τόνισε ο Κώστας Τζιούμης.
Με το ψήφισμα συμφώνησε ο Δημήτρης Νικολάου ο οποίος πάντως είπε ότι διαφωνεί με τη διαδικασία να παρθεί απόφαση την επόμενη μέρα.
Στο τέλος έγινε διευκρίνιση ότι το ψήφισμα θα αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές όλους του δήμου Τρίπολης και όχι μόνο των χωριών του Βαλτετσίου.
Την Τρίτη η διαπαραταξιακή θα αποφασίσει για το ψήφισμα.






