Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» στον Χαράλαμπο Πισιμίση…

Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο» στον Χαράλαμπο Πισιμίση…
Το απόγευμα της Πέμπτης (18/2/2016) θα γίνει η κηδεία του Χαράλαμπου Πισιμίση, σε ηλικία 64 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στα Βριλήσσια, στις 3.00 το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο Χαράλαμπος Πισιμίσης ήταν αντιστράτηγος ε.α. Γεννήθηκε στον Βλόγγο της Γορτυνίας, το 1952 και ήταν αριστούχος και σημαιοφόρος του Γυμνασίου Δημητσάνας. Αξιωματικός του στρατού...
Με την συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με τα κοινά έντονα, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Αρκαδία.

Στο zatounanews.gr διαβάζουμε ...

Μια μεγάλη ακόμη απώλεια για την οικογένεια των Πισιμισαίων! Μια ακόμη απώλεια, μέσα σε τρεις ημέρες για τον Βλόγγο. Όλως ξαφνικά έφυγε από την ζωή ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Πισιμίσης, Αντιστράτηγος ε.α.

Αρρώστησε από γρίπη, νοσηλεύτηκε σε αθηναϊκό νοσοκομείο, μόνο δυο μέρες. Τον πρόδωσε η καρδιά του. Είχε γεννηθεί, το 1952, στο χωριό Άγιος Ιωάννης (Ηραίας) και είχε τελειώσει με Άριστα το Γυμνάσιο Δημητσάνας. Υπήρξε όλα του τα χρόνια σημαιοφόρος και έτσι τον θυμούνται οι συμμαθητές του. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις υψηλής ευθύνης, τόσο σε Εθνικό όσο και Διεθνές περιβάλλον. (Γενικό Επιτελείο Στρατού, Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης, στο Βέλγιο. Αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε Επιτροπές του Στρατιωτικού Τμήματος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ κ.λ.π. Διέθετε πλούσια επιστημονική κατάρτιση, ως Μηχανικός Επικοινωνιών, κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Ραδιοηλεκτρολόγου Α΄ Τάξεως.



Τόσο στην περίοδο της θητείας του, όσο και μετά την αποστράτευσή του ασχολήθηκε με τα κοινά και ιδιαίτερα αυτής της Αρκαδίας. Αγωνίστηκε και το κατόρθωσε να στηθεί η προτομή του Ολυμπιονίκη της Αρχαιότητας Δημάρετου, στη γενέτειρά του Ηραία. Κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ, στον Νομό Αρκαδίας. Ενεργό μέλος της Αδελφότητας Πισιμισαίων. Στο σπίτι του στο Βλόγγο, περνούσε όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο. Χαίρονταν να ζει στη γενέτειρά του με τα δυο του εγγόνια. Είχε όνειρα για την Γορτυνία γενικότερα και αγωνιζόταν για την καλυτέρευσή της. Φιλόξενος, καλόκαρδος και πάντα χαμογελαστός και με τον καλό λόγο. Καθόλου προσποιητικός. Καθαρός Γορτύνιος, ένας ένθερμος συμπατριώτης. Είχε μια κόρη και ένα γιο και χαίρονταν για την κοινωνική τους αποκατάσταση.

pisim2Από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστρατήγου. Ο ξαφνικός του θάνατος, βύθισε σε πένθος, όχι μόνο την οικογένειά του, τους συγγενείς του, την Αδελφότητα Πισιμισαίων, τον Βλόγγο, αλλά και όλους τους συμπατριώτες. Η είδηση του θανάτου του καλύφθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε της Αρκαδίας.

Έφυγε ένας δραστήριος, ένας δυναμικός, χαμογελαστός άνθρωπος. Έκανε όνειρα, μόλις ημέρες πριν, για την Αδελφότητα, μετά τον θάνατο του Προέδρου της, πριν λίγες ημέρες.

Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 3 μ.μ,

{Στις φωτογραφίες, ο αείμνηστος Μπάμπης Πισιμίσης, με συμπατριώτες του, από τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας Πισιμισαίων και Βλογγαίων}

  • Την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων Αθηνών, ο επίσης Βλογγαίος Γιάννης Αθ. Λάλος. Γιος του Θανάση (Παλλικάρι Λάλου) σε ηλικία   χρόνων.

pisim3

pisim4

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...