Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δωρεά στο Δήμο το πατρικό του Γκάτσου στην Ασέα – Στόχος να γίνει Μουσείο!

Δωρεά στο Δήμο το πατρικό του Γκάτσου στην Ασέα – Στόχος να γίνει Μουσείο!
Μία πολύ θετική και σημαντική εξέλιξη έχει σημειωθεί για το πατρικό σπίτι του Νίκου Γκάτσου στην Ασέα.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βόσνος ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε την Τρίτη, στην οικονομική επιτροπή του δήμου η αποδοχή δωρεάς δύο ακινήτων στην άνω Ασεά.
Το ένα αφορούσε το σπίτι του ποιητή Νίκου Γκάτσου παραχώρησε η κληρονόμος Αγαθή Δημητρούκα με συγκεκριμένους όρους και το άλλο αφόρα μία δεύτερη οικεία, επέκταση του πατρικού, των κληρονόμων Βασιλικής Γκάτσου, Χρυσάνθης Πλατανίτη και Κανέλλας Γιαννακούλη.
Ο Αντιδήμαρχός είπε ότι στόχος είναι να γίνει μουσείο το πατρικό σπίτι και ότι υπάρχουν κάποια εκθέματα για τα οποία έχουν προθυμοποιηθεί να βοηθήσουν εικαστικοί.
«Μετά από προσπάθειες τριών δημοτικών αρχών και επιθυμία των Ασεατων της Αθήνας, έχουμε τη χαρά να αποδεχόμαστε τη δωρεά.
Ο δήμος δεν δεσμεύεται οικονομικά ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει τέτοιο, αλλά θα συνδράμει όσο μπορεί. Εμείς έχουμε την υποχρέωση άμεσα να γκρεμίσουμε το ένα που είναι κατεδαφιστέο και να συντηρήσουμε το άλλο με μία μελέτη που θα γίνει από το Πολυτεχνείο της Αθήνας.
Θα έρθει η μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε ο Δημήτρης Βόσνος και ευχαρίστησε τη Μαρία Φράγκου, τον Γιάννη Φράγκο και τον μηχανικό Γιώργο Νικητόπουλο που συνέδραμαν καθοριστικά για την εξέλιξη αυτή.
Ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι είναι σημαντικό πως ανήκει πλέον στο δήμο Τρίπολης το σπίτι που γεννήθηκε αυτός ο σπουδαίος δημιουργός και πρέπει να βρούμε τους πόρους για να γίνει Μουσείο.
(Οι φωτογραφίες είναι της κυρίας Μαρίας Φράγκου την οποία και ευχαριστούμε).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...