Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μοναχή έγραψε βιβλίο για τα βότανα της Αρκαδικής Φύσης (vd)

Μοναχή έγραψε βιβλίο για τα βότανα της Αρκαδικής Φύσης (vd)
Η μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών και ιατρός, Αικατερίνη Κανέλλου, μίλησε στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» για το βιβλίο της με τίτλο «Αρκαδία η Φαρμακώδης».
Είναι η μοναδική γιατρός που ασχολείται στην Ελλάδα με την κλινική φυτοθεραπεία επίσημα, εκτός από τους φαρμακογνώστες.
 «Δεν ασκώ την ιατρική συμβουλεύω τους ανθρώπους αφιλοκερδώς» τόνισε.
Το βιβλίο αυτό, σύμφωνα με τη μοναχή, έχει δοθεί περισσότερο ως παρακαταθήκη στον κόσμο παρά ως οδηγός για την εκτέλεση μιας φαρμακευτικής συνταγής.
Πρόκειται για ένα βιβλίο με τεκμηριωμένα επιστημονικά βότανα το οποίο χωρίζεται σε δυο μέρη.
Το πρώτο μέρος περιέχει πενήντα συνταγές για οστά και αρθρώσεις, ένα τεύχος με είκοσι δυο συνταγές για χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και λιπίδια, καθώς και συνταγές για διαβήτη και όχι μόνο.
Ο δεύτερος κορμός του βιβλίου αναφέρει αλφαβητικά συμπτώματα ή παθήσεις και από μια έως είκοσι συνταγές για κάθε ένα από αυτά.
Το σύνολο των συνταγών ανέρχεται στις 1500.
Η φύση, πρόσθεσε η μοναχή, «υπάρχει πάντα εκεί αλλά εξαρτάται από εμάς εάν θα ευθυγραμμιστούμε μαζί της και εάν θα την αντιληφθούμε».
«Εγώ σαν γιατρός δεν κόβω φάρμακα από ασθενείς, μπορώ να τα μειώσω, μιας και η φυτοθεραπεία είναι περισσότερο συμπληρωματική στην κλασική ιατρική» τόνισε.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για τα διαφημιστικά προϊόντα της τηλεόρασης που υπόσχονται πολλά, ζητώντας από τον κόσμο να προσέχει καθώς υπάρχει μεγάλη φθορά και διαφθορά σε αυτά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην «φραπελιά» και στην παρουσία της Αθανασία Καραμπάτσου πριν χρόνια στα τηλεοπτικά μέσα και στην θεωρία της ότι θεραπεύει το καρκίνο. «Είχε μια δόση αλήθειας αλλά την εκμεταλλεύτηκαν με την ίδια να μένει στα μετόπισθεν και να λοιδορείται» είπε.
Είναι καλό να χρησιμοποιούμε την λεγόμενη «φραπελιά», διότι μας προστατεύει από χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, προστατεύει την καρδιά και σε ειδική επεξεργασία είναι αντιοξειδωτική και αντικαρκινική.
Η 2η έκδοση είναι μία προσφορά αγάπης από τις εκδόσεις «Επιστημών ΕΠΕ» και από τον Κώστα Βλάση προς την Ιερά Μονή Καλτεζών.
Η νέα έκδοση αποτελείται από 285 σελίδες, αυξημένη και βελτιωμένη.
Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...