Menu
RSS
Δευτέρα, 15/09/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο ΕΟΣ Σπάρτης στην Καστάνιτσα! (εικόνες)

Ο ΕΟΣ Σπάρτης στην Καστάνιτσα! (εικόνες)
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, δεκαπέντε μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Σπάρτης, επισκέφθηκαν το αρχαιότερο τσακωνοχώρι του Πάρνωνα και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας.
Στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε τους επισκέπτες και τους ενημέρωσε για την ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χωριού, για τα φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, για την Τσακώνικη διάλεκτο αλλά και για τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που απαντώνται στον Πάρνωνα. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που βρίσκεται στο υπόγειο του Κέντρου, όπου τα μέλη του συλλόγου ενημερώθηκαν για τα παραδοσιακά επαγγέλματα της περιοχής τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα με το δάσος και ορισμένα από αυτά ασκούνται έως και τις μέρες μας από τους κατοίκους της Καστάνιτσας. Η επίσκεψη στο Κέντρο ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών (φυλλάδια, έντυπα και χάρτες) για την προστατευόμενη περιοχή.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου πεζοπόρησαν στο μονοπάτι που συνέδεε παλιότερα τα χωριά της Καστάνιτσας, της Σίταινας και του Πλατάνου.
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...