Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο αθλητικός σύλλογος Βουρβούρων και η ιστορία του μέσα στους αιώνες! (vd)

Ο αθλητικός σύλλογος Βουρβούρων και η ιστορία του μέσα στους αιώνες! (vd)
Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι Ολυμπιακοί αγώνες, στο μακρινό Ρίο της Βραζιλίας, ένας Αρκαδικός αθλητικός σύλλογος μετρά χρόνια ιστορίας.
Ο Αθλητικός σύλλογος Βουρβούρων είναι ένας από τους αρχαιότερους της χώρας και συμμετείχε πάντα σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις.
Ιδρύθηκε το 1897 και είναι το τρίτο αναγνωρισμένο σωματείο του ΣΕΓΑΣ και το παλαιότερο της Αρκαδίας.
Στις αρχές του περασμένου αιώνα είχε αρκετές διακρίσεις με εξέχουσα την τέταρτη θέση στον ακοντισμό με τον ολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ζούρα να διαπρέπει στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 1912.
Μια πορεία λαμπρή για το μέγεθος του χωριού.
Μιλώντας στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Θεοχάρης παρουσίασε την καταγεγραμμένη αρχαιολογική συλλογή από Βυζαντινά και κάποια ευρήματα των Αρχαίων χρονών της περιοχής που βρίσκονται στα γραφεία του Συλλόγου.
Τα κειμήλια αυτά βρέθηκαν, όπως είπε, υστέρα από την ανακάλυψη του Μυκηναϊκού οικισμού στον λόφο της Αναλήψεως, που βρίσκεται στα όρια του χωριού, από τον συντοπίτη αρχαιολόγο και ιδρυτή του μουσείου της Τεγέας, Κωνσταντίνο Ρωμαίο.
Τέλος, έκανε λόγο για την βιβλιοθήκη του χωριού με βιβλία τριών αιώνων, με το παλιότερο να μετρά 500 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει το αίτημα του στον δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση του δημοτικού σχολείου του χωριού για την δημιουργία της νέας βιβλιοθήκης.
Δείτε εικόνες και βίντεο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...