Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψήφισμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ «κατά των εγκληματικών επιδρομών του Ισραήλ»

Ψήφισμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ «κατά των εγκληματικών επιδρομών του Ισραήλ»

Στη Γενική Συνέλευση της Τοπικής επιτροπής Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις 21-11-2012, ομόφωνα τα μέλη  «καταδικάζουν τον μιλιταριστικό τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης του Ισραήλ, που για άλλη μια φορά δολοφονεί τον πολύπαθο λαό των Παλαιστινίων.

Ταυτόχρονα, η Ισραηλινή επίθεση απειλεί τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή, σε μια στιγμή μάλιστα που αυτή κλυδωνίζεται από τον εμφύλιο στη Συρία και την απειλούμενη εξάπλωση του στο Λίβανο. Για μια ακόμα φορά, το Ισραήλ πνίγει στο αίμα τη Γάζα και βάζει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή, χωρίς να εξασφαλίζει την ασφάλεια του Ισραηλινού λαού, ο οποίος μετράει ήδη τους δικούς του νεκρούς.

Απέναντι σε αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, που όλα δείχνουν ότι θα οξυνθεί, και δεδομένων των τρομακτικών κινδύνων για όλη την Ανατολική Μεσόγειο που εγκυμονεί η πολεμική ανάφλεξη στη Γάζα, πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί. Η σημερινή αδράνεια αποτελεί έκφραση της πρόσδεσης στο άρμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και, στην πράξη, δίνει πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τον μιλιταριστικό τυχοδιωκτισμό του. Πρέπει τώρα η ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια της κυβέρνησης της Αιγύπτου,  αλλά και κάθε διεθνή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση  της άμεσης παύσης των εχθροπραξιών.

 Σαν ελάχιστη πράξη συμβολικής και πρακτικής πίεσης προς την Ισραηλινή κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητάει την άμεση αναστολή της στρατιωτικής και αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός μιλιταριστικός τυχοδιωκτισμός οδηγεί σε ένα αιματηρό αδιέξοδο. Μόνη πραγματική διέξοδος η ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής και η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του '67 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσα». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...