Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τουριστικό τρένο στην Πελοπόννησο με ... επίκεντρο την Αρκαδία!

Τουριστικό τρένο στην Πελοπόννησο με ... επίκεντρο την Αρκαδία!
Το Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης με πρωτοβουλία του καθηγητή Bernd Scholl, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία του σε θέματα αξιοποίησης των σιδηροδρομικών υποδομών για την περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη διοργάνωσε στις 20 και 21 Οκτωβρίου στην Ζυρίχη διεθνές συμπόσιο με θέμα "Τουρισμός, Τραίνο και Περιφερειακή Ανάπτυξη".
Η συνάντηση αφορούσε την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο που μπορεί να δημιουργήσει μία υπεραξία στην περιοχή μας, προσελκύοντας μία άλλη κατηγορία τουριστών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, τονίαζει .. "Στη διαδρομή από Κόρινθο-Μυκήνες-Επίδαυρο-Ναύπλιο-Άργος-Τρίπολη-Μεγαλόπολη-Επικούρειος Απόλλωνας- Ολυμπία διαδραματίστηκε το 70% της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και το 80% της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ενώ υπάρχουν 4 λιμάνια σε Κατάκολο, Γύθειο, Καλαμάτα, Ναύπλιο για κρουαζιερόπλοια.
Οι γραμμές του τραίνου είναι έτοιμες και αν και δαπανήθηκαν 112 εκ ευρώ παραμένουν ανενεργές, ενώ υπάρχουν σταθμοί αρχιτεκτονικά μνημεία, ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον -ιδιαίτερα στο τμήμα της Αρκαδίας- όπως και πολλά μοναστήρια που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.
Άλλωστε το τραίνο που σχεδιάζεται να κινηθεί και πάλι στις γραμμές της Πελοποννήσου θα είναι αργό και θα έχει σκοπό τουριστικό, για να δώσει ένα νέο τουριστικό προϊόν στην περιοχή.
Η Αρκαδία μας βρίσκεται στην καρδιά του δικτύου και με τα πολλά αξιοθέατα και συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ενισχύει και στολίζει την τουριστική αυτή διαδρομή.
Η προσπάθειά μας αφορά στην γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος και όλης της διαδικασίας, κάτι που ειπώθηκε και από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, στη διάρκεια του Συμποσίου της Ζυρίχης, στο οποίο είχα την τιμή να συμμετέχω μαζί με άλλους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες, αλλά και εμπλεκόμενους φορείς.
Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την σύνταξη φακέλου που θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες για χρηματοδότηση.
Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό πως ο κ.Sholl από το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης είναι ειδικός στην ανάπτυξη των σιδηροδρόμων και το επόμενο συμπόσιο μάλιστα θα γίνει στην Τρίπολη και θα υπάρχουν πιο συγκεκριμένες εξελίξεις."

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 23:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι σιδηροδρομικές οικογένειες πονάνε από το κλείσιμο όχι μόνο της σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου αλλά και της Δ. Μακεδονίας, από τον ίδιο άνθρωπο........ ΖΗΤΑΜΕ: να ξανά ανοίξουν οι γραμμές για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που τώρα με την κρίση περνάει ακόμα ποιο δύσκολα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...