Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για τη Ρόδο θα ταξιδέψει η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής!

Για τη Ρόδο θα ταξιδέψει η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής!
Στη Ρόδο πρόκειται να μεταφερθεί για προσκύνημα, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η εικόνα της Παναγιάς Μαλεβής, μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου και με τη σύμφωνη γνώμη του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.  Κυρίλλου, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.
Ως πιθανότερη ημερομηνία υπολογίζεται η 17η  Ιανουαρίου 2017.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της  , η εικόνα της Παναγίας Μαλεβή , θα βρεθεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου '' Ο ΜΩΡΙΑΣ ''  και την συνεργασία  της Ιερά Μητρόπολης  Ρόδου που επιμελείται όλες τις ενέργειες και την επικοινωνία με την  Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας  για την άφιξη και την ασφαλή παραμονή της εικόνας στο νησί μας.
Η θαυματουργή  Εικόνα  όπως εκ παραδόσεως γνωρίζουμε είναι μία από τις 70 εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Την εικόνα αυτή την έφεραν μαζί τους οι  κάτοικοι του Αγίου Όρους που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Κυνουρία.
Η Παναγία Μαλεβή είναι η πιο φημισμένη μονή της Κυνουρίας στο Νομό Αρκαδίας  και προσελκύει μεγάλο αριθμό προσκυνητών.
Χτισμένη στις πλαγιές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 950 μ. περιβάλλεται από δάσος της σπάνιας και προστατευμένης ποικιλίας του δενδρόκεδρου.
Η πρώτη μονή χτίστηκε το 14ο αιώνα. Η πρώτη αναφορά στη Μονή είναι το 1320 σε χρυσόβουλο του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Παλαιολόγου. Η Μονή τότε βρισκόταν στη θέση Πουρνάρια λίγο πιο πάνω από τη θέση της σημερινής Μονής.
Η μονή στη σημερινή της θέση χτίστηκε το 1616 και είχε σημαντική προσφορά στον αγώνα του 1821 όπου χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο και σαν στρατόπεδο. Το 1825 καταστράφηκε μερικά από τον Ιμπραήμ που κατά τη διάβαση του εκεί συνάντησε αντίσταση.
Μετά την απελευθέρωση ανακαινίστηκε. Το καθολικό της Μονής είναι μικρός μονόκλιτος σταυρεπίστεγος ναός με τρούλο και περιέχει την εικόνα της Παναγίας, η οποία θεωρείται ότι είναι έργο του 1360. Η εικόνα θεωρείται θαυματουργή και πλήθη προσκυνητών συρρέουν κάθε χρόνο για να την προσκυνήσουν.
Η  εικόνα θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού  όπου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Για την άφιξή της θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...