Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στα όριά τους οι αντοχές των εργαζομένων στα ορυχεία Μεγαλόπολης

Στα όριά τους οι αντοχές των εργαζομένων στα ορυχεία Μεγαλόπολης
Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Ορυχείου Μεγαλόπολης σε ανακοινωσή του αναφέρει: "Σε μια περίοδο παρατεταμένης αμφισβήτησης και υπονόμευσης της ΔΕΗ, σε μια περίοδο που συντελούνται ανακατατάξεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, διαπιστώνουμε καθημερινά την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Δυστυχώς, η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει σε ορισμένες ειδικότητες τα κατώτατα όρια, που επιτρέπεται για να λειτουργήσουν τα ορυχεία της ΔΛΚΜ. Η Τ.Δ.Ε. Ε.Τ.Ε. ΛΚΜ έχει τονίσει επανειλημμένως αυτή την έλλειψη προσωπικού την οποία και έχει επισημάνει σε συναντήσεις με τη ΔΛΚΜ και την υπερκείμενη ιεραρχία.
Η έλλειψη προσωπικού εγείρει μείζονα ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία του ΛΚΜ, για να υπάρχει στοιχειώδης λειτουργία που θα διασφαλίζει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Εκείνο που χρειάζεται σήμερα το ΛΚΜ είναι προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις και να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες που αυτές δημιουργούν. Εάν δεν πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις, το ΛΚΜ θα καταρρεύσει και ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων από την ανυπαρξία ουσιαστικής συντήρησης των εγκαταστάσεων και του πάγιου εξοπλισμού.
Καλούμε τη Διεύθυνση του ΛΚΜ και τη ΓΔ/ΟΡ να επιδείξουν μεγαλύτερη πρόθεση και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση όπου χρειάζεται έτσι ώστε να βγει το ΛΚΜ από το τέλμα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και είναι στη δυνατότητα και την ευχέρεια των διοικούντων να καταστούν εφικτά όλα όσα με σωστό χειρισμό μπορούν να κρατήσουν το ΛΚΜ στη δεσπόζουσα θέση του.
Έκπληξη και απορία μας δημιουργεί το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων συναδέλφων της προκήρυξης 3Κ/2015. Γιατί άραγε;;;;
Από την άλλη είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ προκειμένου να καλύψει στοιχειωδώς τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της προβαίνει στην προσωρινή λύση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Και αυτές ακόμη οι προσλήψεις δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο ΛΚΜ.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι καθημερινά τα κύρια μηχανήματα αλλά και συνεργεία υποστήριξης δεν επανδρώνονται, με συνέπεια η ΔΕΗ και η ελληνική οικονομία να χάνει εκατομμύρια ευρώ.
Ζητάμε την άμεση πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού.
Ήδη η αντοχή και τα όρια των εργαζομένων έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ και στην περίπτωση που δεν θα υπάρχει κάποια θετική κίνηση, η Τ.Δ.Ε. Ε.Τ.Ε. ΛΚΜ θα προβεί σε κινητοποιήσεις για το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού στο ΛΚΜ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ ΖΕΡΒΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Κοινοποίηση:
Διεύθυνση ΛΚΜ
ΓΔ/ΟΡ
ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΚΗΕ
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΗΕ
Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...