Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νότια Κυνουρία - Εργασίες θωράκισης στο λιμάνι της Σαμπατικής

Νότια Κυνουρία - Εργασίες θωράκισης στο λιμάνι της Σαμπατικής

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα εργασίες θωράκισης του λιμενοβραχίονα της Σαμπατικής, το οποίο είχε υποστεί ζημιές κατά την θεομηνία της 6ης Φεβρουαρίου 2012, όπως και τα άλλα λιμάνια της Πλάκας και του Τυρού.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Σεπτέμβρη, μετά από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στα λιμάνια Σαμπατικής και Τυρού, με το ποσό των 400.000 €.

Σε ότι αφορά στο λιμάνι της Πλάκας, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών του, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), ανέρχεται στα 4.000.000€, ποσό που με βάση την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλιστεί.  

Οι αλιείς του Λεωνιδίου που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στο λιμάνι της Πλάκας, εκφράζουν την ανησυχία τους για την έλλειψη θωράκισης του λιμανιού, και κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη ζημία σε περίπτωση που πλήξει την περιοχή μας ανάλογη θεομηνία όπως αυτή της 6ης Φεβρουαρίου.

Πάντως, όπως μας ενημέρωσε ο πολιτικός μηχανικός και λιμενολόγος κ. Αθανάσιος Κουτίβας, όλες οι μελέτες που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση των ζημιών του λιμανιού της Πλάκας είναι εγκεκριμένες, καθώς  έχουν εκπονηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί το ποσό των 4.000.000€ προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Πηγή – www.leonidion.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...