Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιστολή πολίτη: «Κινδυνεύουμε. Βελτιώστε το δρόμο από Τεγέα προς Καστρί και Άστρος»

Επιστολή πολίτη: «Κινδυνεύουμε. Βελτιώστε το δρόμο από Τεγέα προς Καστρί και Άστρος»
 
Με επιστολή του ο δημότης Ελαιοχωρίου κ. Γεώργιος Κουβερτάρης, επισημαίνει τα επικίνδυνα σημεία στο δρόμοπρος Άστρος και ζητά άμεσα βελτιώσεις για να μην έρθουν τα χειρότερα…
 
«Ελαιοχώριο 23.01.2017
Κουβερτάρης Γεώργιος
Δημότης Τ.Κ. Ελαιοχωρίου
Μόνιμος Κάτοικος Ελαιοχωρίου
Προς
1. Τον Περιφερειαρχή κ Τατούλη Πέτρο
2. Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελο
3. Τον Δήμαρχο Τρίπολης Κον Παυλή Δημήτριο
4. Τον Δήμαρχο Άστρους, Κο Μαντά Παναγιώτη
5. Τους Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Αρκαδίας
6. Τους Αντιδημάρχους Δήμου Τρίπολης
7. Τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Τρίπολης
8. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης
9. Τους προέδρους Τοπ. Κοινότητας Ριζών, Σταδίου, Μαγούλας, Λιθοβονίων, Δολιανών-Άστρους – Αγίας Σοφίας – Ελαιοχωρίου.
Είμαι ένας οδηγός από τους χιλιάδες οδηγούς και έχω αξίωση να έχω πλήρη ασφάλεια όταν οδηγώ. Εξ αρχής δηλώνω ότι δεν παραβλέπω και δεν παραγράφω όλες τις προσπάθειες και τον κάθε αγώνα που έχει δοθεί από όλους που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης και με απλά λόγια έχουν υπηρετήσει τα κοινά.
Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια αυτών που καθημερινά αναγκάζονται να τρέχουν μέρα νύχτα στους δρόμους.
Θα σταθώ σε συγκεκριμένο αίτημα:
α. Ο δρόμος Τεγέας, από τις γραμμές έως τον Άγιο Σώστη- Λεύκες, έχει κατασκευαστεί προ πολλού, πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς το απαιτούμενο εύρος, με χαντάκια παγίδες δεξιά-ριστερά, χωρίς σήμανση, χωρίς διαγράμμιση, μη παρέχοντας καμία ασφάλεια, με αποτέλεσμα κάθε τόσο να έχουμε εκτροπές, ατυχήματα, από κακοτεχνίες, λακκούβες, νερά, λάδια, οδηγείς μετέωρος.
β. Ο δρόμος από Άγιο Σώστη δια μέσου Τεγέας (Επισκοπή, Στάδιο, Ρίζες) προς Καστρί και Άστρος έχει κατασκευαστεί πριν το 1950 και την τότε εποχή είχαμε τα κάρρα και λίγα οχήματα.
Έκτοτε όμως και ειδικά “σήμερα” ήρθαν πολλά οχήματα, μεγάλα φορτηγά, πολυτελή λεωφορεία και ο δρόμος παραμένει στο ίδιο πλάτος.
Στο πλάϊ μουριές, περιφράξεις αυθαίρετες, στενώματα, χαντάκια, χωρίς πεζοδρόμια, με φωτισμό σχεδόν ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να καταπίνουμε την ζωή μας οδηγώντας.
Δεν βλέπω κανένας πρόεδρος να βελτιώνει κάτι. Έστω κάτι λίγο. Να βελτιώνονται τα απολύτως απαραίτητα. Να βελτιώνονται παγίδες που δεν στοιχίζουν πολύ. Να βελτιώνεται ο φωτισμός με μεγαλύτερα μπράτσα – φωτιστικά στους υπάρχοντες στύλους και με λαμπτήρες μεγαλύτερης ισχύος.
Είναι κρίμα να κινδυνεύουμε, να κινδυνεύουν οι τόσοι οδηγοί, να πάνε φυλακή ή στον τάφο.
Κάποιος περιφερειακός δρόμος είναι μια λύση. Και η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου είναι λύση. Με όποιες θυσίες όλων μας. Και οπωσδήποτε “θυσίες” και των παραπλεύρως ιδιοκτητών με εθελοντικές παραχωρήσεις από τις ιδιοκτησίες τους.
Δραστηριοποιηθείτε, συνεργαστείτε και ζητήστε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να συνδράμουν, με χρηματοδοτήσεις ή με τις τεχνικές υπηρεσίες και μηχανήματα που διαθέτουν.
Ο δρόμος αυτός οδηγεί όλη την Αρκαδία και όχι μόνο, προς την παραλιακή Κυνουρία, αλλά και προς το Καστρί-Άγιο Πέτρο, Μονή Μαλεβής-Μονή Προδρόμου, Πάρνωνα.
Μην το αμελείτε.
Κύριοι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων προσέξτε τους κεντρικούς δρόμους και τους παράδρομους. Διευρύνετε με όποιο τρόπο τους κεντρικούς δρόμους, Βελτιώστε τον φωτισμό.
Βελτιώστε τα πεζοδρόμια όπου υπάρχουν. Δώστε χώρο για τους ποδηλάτες, αλλά και για τους πεζούς.
Βελτιώστε το τμήμα από Ρίζες – Αγίους Δέκα. Επικίνδυνες στροφές πλησίον οικίας Μιχάλη Μπόσνου. Ας κοιτάξουμε από εδώ και στο εξής να βελτιώσουμε ότι πρέπει. Όχι άλλος εφησυχασμός.
Θα σας συγχαρώ πρώτος εγώ για κάθε βελτίωση που θα δω.
Θα σας ευγνωμονεί κάθε οδηγός που θα χρησιμοποιεί τους δρόμους αυτούς.
Με εκτίμηση,
Κουβερτάρης Γεώργιος
Ελαιοχώριο»

(φωτο αρχείου)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...