Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δυνατά μουσικά ονόματα στο Δωρεάν σεμινάριο από το "Επτάφθογγο"!

Δυνατά μουσικά ονόματα στο Δωρεάν σεμινάριο από το "Επτάφθογγο"!

To Μουσικό Κέντρο Εκμάθησης «Eπτάφθογγο» ενισχύει τις μουσικές γνώσεις, μέσα από ένα μοναδικό σεμινάριο, το οποίο ξεκινάει την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, με 4 μουσικές συναντήσεις, μέσα στο μήνα Μάρτιο! Το σεμινάριο είναι Δωρεάν! Θέλεις να συμμετέχεις και εσύ σ' αυτό το μοναδικό ταξίδι μουσικής γνώσης;

Μουσικό σεμινάριο στην Τρίπολη - Δήλωσε σήμερα δωρεάν συμμετοχή!

Δήλωσε σήμερα συμμετοχή στο ...

2710.231789 καθημερινά 5μ.μ. - 8 μ.μ. Υπεύθυνος Χρήστος Σιακωτός.
Καταξιωμένες προσωπικότητες θα παραδώσουν απλόχερα μουσικές γνώσεις!


Χρήστος Ζώτος: Καθηγητής και δεξιοτέχνης του λαγούτου

ZWOS

Γεννήθηκε το 1937 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας και καταγόταν από οικογένεια μουσικών. Άρχισε να μαθαίνει βιολί στα έντεκά του χρόνια και λίγο αργότερα άρχισε να παίζει λαούτο. Μαθήτευσε κοντά στον Γεράσιμο Λάλο και κατόπιν συνεργάστηκε με τον Βασίλη Σαλέα και το Βασίλη Σούκα, ενώ αργότερα συνέχισε να παίζει κυρίως στην Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διέκοψε την ενασχόλησή του με τη μουσική από το 1969, όταν έφυγε μετανάστης στον Καναδά, έως το 1982. Με την επιστροφή του ξεκίνησε ξανά τις εμφανίσεις, ενώ ηχογράφησε και για την Ελληνική Ραδιοφωνία και συνεργάστηκε με γνωστούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, όπως ο Ιρακινός ουτίστας Μουνίρ Μπασίρ. Ίδρυσε δική του σχολή λαούτου και λαϊκής μουσικής στην Αθήνα, ενώ τελευταία δίδασκε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.



Μάνος Αχαλινωτόπουλος: Μουσικός, Επίκουρος Καθηγητής TMET Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

ACHALINOTOPOULOS

Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1968 στην Αθήνα από γονείς μικρασιατικής καταγωγής.
Ο Μάνος (Γερμανός) Αχαλινωτόπουλος, ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική εννιά χρονών παιδί, ακολουθώντας τον θείο του στα πανηγύρια.

Σπούδασε παιδαγωγικά και κατόπιν πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ παράλληλα σπούδασε βυζαντινή μουσική και ασχολήθηκε με τα ανώτερα θεωρητικά της ευρωπαικής μουσικής έχοντας δάσκαλο τον Μιχάλη Τραυλό.

Είναι βιρτουόζος στο κλαρίνο, το ζουρνά, τις φλογέρες, στο kaval και άλλα παραδοσιακά πνευστά όργανα.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες και μουσικούς, δισκογραφικά η σε συναυλίες, όπως οι :Χάρις Αλεξίου (Βύσσινο και νεράντζι), Ελευθερία Αρβανιτάκη (''Εκτός προγράμματος'', τραγουδά μαζί της το ''μαύρο μου χελιδόνι'' και ''της πικροδάφνης τον ανθό'' επίσης στην ''εκπομπή'' έχει συνθέσει το ''στα νερά να περπατήσω''), Νίκος Πορτοκάλογλου ''Κρυφτό'', Αλκίνοος Ιωαννίδης ''Ανεμοδείκτης'', ''όπως μυστικά και ήσυχα'', κ.α. Μιχάλης Χατζηγιάννης (τον συνόδευσε στο σιντάκι με τα παραδοσιακά που ηχογράφησε για το περιοδικό των ''νέων'' τον ''ταχυδρόμο'' πρωτοχρονιά του 06).
Επίσης με τους Γ. Νταλάρα, Δ. Γαλάνη, Α. Πρωτοψάλτη, Ε.Πασπαλά, Στ. Κραουνάκη, Χρ. Νικολόπουλο, Δ. Σαββόπουλο κ.α

Από τον Οκτώβρη του 2006 είναι διδάσκων του δημοτικού κλαρίνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2008 είναι λέκτορας στο ίδιο τμήμα.


Γιάννης Βούκλιζας: Υπεύθυνος ηλεκτρικού μπάσου και φωνητικής

Σταύρος Αλεξόπουλος: Υπεύθυνος τυμπάνων

VOUKLIZASALEXOPOULOS

Νίκος Γρίτσης: Στιχουργός

01
Ο Νίκος Γρίτσης γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 11 Οκτώβρη 1970.Οι γονείς του χώρισαν και στα 14 έφυγε με τη μητέρα του για την Αθήνα. Εκεί ξεκίνησε πιο σοβαρά την πυγμαχία, με την οποία ασχολιόταν από πιο μικρός και σιγά σιγά μπήκε και στη νύχτα της Αθήνας.

Σε ένα ταξίδι προς τη Πάτρα το Νοέμβριο του ’95, στο αμάξι που ήταν εν κινήσει έσκασαν εκρηκτικά. Τον συνέλαβε τότε η αντιτρομοκρατική ως πιθανό τρομοκράτη και οδηγήθηκε στη φυλακή, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος μετά από 15 μήνες με αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Σ' αυτό το διάστημα αποφάσισε, ότι έπρεπε να αλλάξει και να πάρει τη ζωή στα χέρια του ξανά. Μια μέρα συνάντησε στο δρόμο τον Νίκο Καλλίνη, στο Παγκράτι που έμενε τότε. Του είπε ότι γράφει στίχους και εκείνος δεν τον αντιμετώπισε πολύ σθεναρά γιατί τα είχε ξανά ακούσει όλα αυτά. Τον πίεσε λίγο παραπάνω και τους διάβασε... Ήταν τα τραγούδια «Μετανιώνω» και «Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα» του Σφακιανάκη. Έτσι μπήκε στο τραγούδι και ξεκίνησε τη συνεργασία του με πολλούς καλλιτέχνες: τον Σφακιανάκη, τον Μαζωνάκη, τον Χατζηγιάννη, την Γλυκερία, τον Μακρόπουλο και άλλους.

"Πλεόν ζει μόνιμα στην Τρίπολη Αρκαδίας και έχεις ως στόχο να εμπνευστεί και να εμπνέυσει ανθρώπους που αγαπούν την μουσική!"

https://www.youtube.com/watch?v=t7mzzfUm7rY

https://www.youtube.com/watch?v=sdwuV0nzLPA

https://www.youtube.com/watch?v=278VfNRccHs


Δείτε ΕΔΩ!


Νίκος Γρίτσης – Από τη νύχτα, το «μπραβιλίκι», το ξύλο και τη φυλακή στην ήρεμη ζωή της Τρίπολης!

Γιάννης Βούκλιζας: Καθηγητής μουσικής – Σύνθεση

Δείτε ΕΔΩ! αναλυτικά το πρόγραμμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μουσικό σεμινάριο στην Τρίπολη - Δήλωσε σήμερα δωρεάν συμμετοχή!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...