Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μουσικό ταξίδι τον Ιούνιο στην Αρκαδία με τη μουσική του Χατζηδάκι και την ποίηση του Γκάτσου!

Μουσικό ταξίδι τον Ιούνιο στην Αρκαδία με τη μουσική του Χατζηδάκι και την ποίηση του Γκάτσου!
Σίγουρα η ημερομηνία της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017 θα μείνει αξέχαστη για πολλούς από εμάς.

Η Πανσέληνος, ο Πύργος της Βασιλίσσης, η ορχήστρα κι η χορωδία 100 παιδιών –μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και …κόκκινο το φεγγαράκι… Μιάμιση ώρα με νότες μαγικές να κατεβαίνουν από το ολόγιομο φεγγάρι και να κατακλύζουν όλους με εκστασιασμό και κατάνυξη… Ναι. Οι χίλιοι και πλέον θεατές που παρευρίσκοντο στον Πύργο της Βασιλίσσης, παρακολουθούσαν με τελετουργική κατάνυξη μέσα στην απολυτή σιωπή κι ανάμεσα τους ο σεμνός ιδιοκτήτης του. Για τους περισσότερους παρευρισκόμενους  ήταν ένα μοναδικό δώρο και μονό η ανακάλυψη αυτού του μαγικού Πύργου της Βασιλίσσης στο κέντρο του Ίλιου και της Αθηνάς , μέχρι τώρα καλά κρυμμένο στην Ιστορία του.  Ανάμεσα στους θεατές ακουγόταν  μονό το βελούδο του σκοταδιού που έπεφτε σιγά  σιγά  λουσμένο από το φεγγαρόφωτο κι οι  αναμμένες δάδες που συντρόφευαν φιλικά τα νοσταλγικά χλιμιντρίσματα των αλόγων από τους διπλανούς  στάβλους. Καταπληκτικό κοινό, υψηλού επίπεδου σε μια μοναδική εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου, σ`αυτά τα δυο σχεδόν χρόνια  προετοιμασίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης, επέλεξε μια διαφορετική έκφραση για την τέχνη, χωρίς τα μεγάλα ονόματα του τραγουδιού, αλλά επενδύοντας στη νέα γενιά και στη δροσερή αύρα των 15χρονων και 16 χρονων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Ένα μελίσσι από γλυκιά μελωδία, μια ονειρεμένη νύχτα – ταξίδι στη μαγεία. Άψογος συντονισμός των παιδιών και εκπαιδευμένα από τους υπέροχους καθηγητές τους και τον Διευθυντή τους, απέδωσαν μοναδικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, πολλά εκ των οποίων πολύ απαιτητικά , αλλά με το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα ταξίδι από το Ίλιον που θα ταξιδέψει στις 23, 24, 25 Ιουνίου στην Αρκαδία ,γενέτειρα του Μεγάλου ποιητή Νίκου Γκάτσου και στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης. Το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης κι οι χορωδίες της Τρίπολης και του Ορφέα, θα ενωθούν με τους Αρκάδες Ιλίου, τον Δήμο Ιλίου και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου στον Αρκά  ποιητή και στο Μάνο Χατζιδάκι.

Αξίζουν πολλά συγχωρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Κατ΄αρχάς στο Δήμο Ιλίου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι τεράστιας σημασίας έργο , όταν οι σημαντικοί θεσμοί όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση α` και β` βαθμού έχουν επιλέξει σαν πολιτική τους ταυτότητα  τη νέα γενιά των παιδιών, τα σχολεία και την παιδεία μέσα από την παραγωγή όχι στείρας γνώσης αλλά πολιτισμού .Μακάρι κι όλοι οι πολιτιστικοί και παραδοσιακοί σύλλογοι να αγκαλιάσουν αυτή τη φιλότιμη προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, να επενδύσουν στη νέα γενιά και να πάρουν το τραγούδι και τα  τρυφερά όνειρα των παιδιών και να υφάνουν χαμόγελα για τις γενιές που έρχονται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...