Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: "Η χώρα έχει ανάγκη από ριζοσπαστικές κινήσεις πολιτικής συναίνεσης για ένα επενδυτικό σοκ"

Εύη Τατούλη: "Η χώρα έχει ανάγκη από ριζοσπαστικές κινήσεις πολιτικής συναίνεσης για ένα επενδυτικό σοκ"

Στην πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων πάνω σε ένα σχέδιο και πρόγραμμα που θα προσφέρει στην πατρίδα μας ένα αναπτυξιακό σοκ που θα βασίζεται σε πολλά, μικρά και περιφερειακού χαρακτήρα έργα που θα τονώσουν τις τοπικές οικονομίες αναφέρθηκε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Εύη Τατούλη στην ομιλία της στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2017» που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης την Δευτέρα 29 Μαΐου.

Στο συνέδριο, τις εργασίες του οποίου άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παραβρέθηκαν πέραν της Αντιπροέδρου της ΕΕ Γυναικών Εύης Τατούλη και μίλησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών (ΕΝΕΙΣΕΤ) Παναγιώτης Δράκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και η  πρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Οικονομάκου.

Η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ στις εκλογές του 2015 Εύη Τατούλη αναφέρθηκε αναλυτικά στην αδυναμία του κεντρικού κράτους να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επενδύουν στις Περιφέρειες θέτοντας ως παράδειγμα ελληνική φαρμακοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στην Αρκαδία και καινοτομεί με νέα προϊόντα, αυξάνοντας το κύκλο εξαγωγών της χωρίς να στηρίζεται η ανταγωνιστικότητα της στην Ευρώπη, όπου σε άλλες χώρες η καινοτομία επιβραβεύεται με φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η κα Τατούλη περιέγραψε ακόμα και ένα μεγάλο έργο κατασκευής 380 κατοικιών στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία, που έχει υπολογιστεί να αγγίζει το 1 δις ευρώ, με προδιαγραφές για την Κινέζικη αγορά στο πλαίσιο προσφοράς Ευρωπαϊκής Βίζα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη χώρα μας. Το έργο αυτό όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών Εύη Τατούλη έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και πεντέμισι χρόνια και ακόμα δεν έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα για την υλοποίηση του.

Η κα Τατούλη αναφέρθηκε ακόμα στην ραγδαία αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της Μεσσηνίας, τα τελευταία πέντε χρόνια, στην οποία ακολουθήθηκε μια στρατηγική ενίσχυσης του τουρισμού υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με την ενίσχυση του αεροδρομίου Καλαμάτας και των λιμένων προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων. «Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, για το πώς μπορεί η χώρα να ακολουθήσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Και αυτό το μοντέλο ανάπτυξης αφορά ενέργειες που μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία πέρα από τις όποιες κεντρικές πολιτικές για το δημοσιονομικό» σημείωσε συγκεκριμένα η κα Τατούλη.

Υπογραμμίζοντας την ωρολογιακή βόμβα του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και της φυγής Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό η κα Τατούλη διαπίστωσε την ανάγκη να ληφθούν γρήγορα πολιτικές αποφάσεις στην αρχή της συναίνεσης για ένα επενδυτικό σοκ μικρών έργων.

Αν κάποιος ανατρέψει στα συρτάρια του δημοσίου θα δει πόσα ώριμα επενδυτικά σχέδια Ελλήνων επιχειρηματιών υπάρχουν, μικρών επενδύσεων κάτω των 50 εκατομμυρίων σημείωσε συγκεκριμένα η κα Τατούλη αποκαλύπτοντας ότι κανένα από αυτά δεν προχώρησε γιατί οι αναπτυξιακοί νόμοι πήραν το 2009 άλλη τροχιά. «Αν δούμε πόσες από αυτές τις επενδύσεις ναυάγησαν και αποφασίσουμε και με τις γνωμοδοτήσεις των περιφερειακών συμβουλίων να μπορέσουμε να προκρίνουμε έναν μεγάλο αριθμό από αυτές, τότε θα μπορούμε να ζητήσουμε την πολιτική συναίνεση και την αποδοχή και να πάρουμε την πολιτική απόφαση ότι αυτές τις επενδύσεις θα τις αδειοδοτήσουμε με νόμο από τη βουλή όπως έχει γίνει σε μεμονωμένες περιπτώσεις στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά η πολιτευτής Αρκαδίας.

«Όταν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αποφασίσουν ότι η ατζέντα αυτή θα είναι πολύ συγκεκριμένη τότε θα κληθούν να μιλήσουν επί του διακυβεύματος, δηλαδή να θέσουν τα ζητήματα και να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν. Και η συναίνεση χρειάζεται να συγκλίνει στην λογική ότι οι επενδύσεως εντάσεως κεφαλαίου είναι ενδιαφέρουσες επενδύσεις, είναι καινοτόμες επενδύσεις, όμως αυτό το οποίο έχει ανάγκη η χώρα είναι οι επενδύσεις εντάσεως εργασίας, γιατί όλα τα υπόλοιπα  και η διαφυγή των νέων μας στο εξωτερικό και όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν θα σταματήσουν να υφίστανται αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε ριζοσπαστικές κινήσεις» κατέληξε στην ομιλία της η κα Τατούλη.

3 σχόλια

  • Γιάννης  Τσόκρης
    Γιάννης Τσόκρης Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 14:37 Σύνδεσμος σχολίου

    δε μας λες κυρια αντιπροεδρίνα των Ευρωπαιων γυναικων τι τιτλος ειναι αυτός που έχεις και γιατι τον εχεις! Λύνεις τελικά και προβληματα της Ευρώπης ;;;;;;;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας. Ελυσες όλα τα θέματα της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου και τώρα είσαι και Ευρωπάια ? Τι τίτλος είναι αυτός ! Σαν τους εντεταλμένους που βαφτίζει και ορίζει ο μπαμπάκας !

  • ΡΕ  ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟΥΤΟΙ
    ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 14:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΟΚ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΦΕΞΑΛΑ. ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΜΙΑ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕΔΡΑΣ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 11:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Οικογενιοκρατία και αγιος ο θεος, ουστ απο εκει

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...