Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ποιες είναι, αλήθεια, οι αρμοδιότητες του Δήμου Τρίπολης;»

«Ποιες είναι, αλήθεια, οι αρμοδιότητες του Δήμου Τρίπολης;»

Σε ανακοίνωση που υπογράφει η Αντωνία Γιαννούλη (Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία» για τον Δήμο Τρίπολης) αναφέρεται ...

«Βρισκόμενοι στο δεύτερο μισό της θητείας του δημάρχου Τρίπολης Δημητρίου Παυλή εύλογα μας γεννάται το ερώτημα, για το ποια είναι τα οφέλη των δημοτών που έχει εξασφαλίσει ο δήμαρχος Τρίπολης και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν, αλλά και για το ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο της δημοτικής αρχής και ποιες οι προτεραιότητές της.

Τον απολογισμό όμως δεν θα τον κάνουμε εμείς, θα περιμένουμε στωικά τη διοίκηση του δήμου να αναλάβει την πρωτοβουλία να κάνει έναν απολογισμό για την έως τώρα θητεία της.

Η δημοτική παράταξη «Μαντινειακή Συμπολιτεία» παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα για τους πολίτες του δήμου, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απογοήτευσή της για τη στάση της δημοτικής αρχής η οποία αφήνει αναπάντητα καίρια ερωτήματα της αντιπολίτευσης, δίνοντας ακόμα και λακωνικές απαντήσεις με την αιτιολογία ότι αυτή είναι η απάντηση της δημοτικής διοίκησης.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 19 Ιουνίου γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος που όμοιό του δεν υπάρχει. Μία πρόσκληση από την Δ.Ε. Φαλάνθου για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης την Τρικόρφων ήρθε να παραποιήσει την ιστορία και να προσβάλει τη νοημοσύνη τη δημοτικού συμβουλίου.

Η άμεση επέμβαση και η διαμαρτυρία μας, έγκειται στο ότι δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να επιδοτεί εκδηλώσεις οι οποίες μέσω λανθασμένων προσκλήσεων αλλάζουν την ιστορία του τόπου δίνοντας λανθασμένες εντυπώσεις.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο το γεγονός και πρεσβεύουμε ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος της πράξης του και να μην προσπαθεί με έμμεσους τρόπους να παραπλανήσει και να κοροϊδέψει.

Ο δήμος Τρίπολης μετά από πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής επιδοτεί ποικίλες εκδηλώσεις οι οποίες έχουν σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για διάφορα ζητήματα, αλλά και την ψυχαγωγία τους μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πρόσφατα ο δήμος συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας καθιερώθηκε η Θεματική Εβδομάδα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία περιλάμβανε μια υποενότητα για τις έμφυλες ταυτότητες και το λεγόμενο κοινωνικό φύλο.

Κατά τη γνώμη μας, στη συνδιοργάνωση αυτή υπήρξε μονομερής επιστημονική ανάλυση και αντιπροσώπευση σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται στην παιδεία για εκσυγχρονισμό και αντιμετώπιση του μαθητή ως προσωπικότητα ενεργή που σκέφτεται, νιώθει προβληματίζεται δρα... και μονοθεματικές κατά την ακρίβεια ενάντια στο δικαίωμα προσωπικής ευτυχίας και ευμάρειας.

Με αυτές τις επιλογές αποδεικνύεται η πλήρης απουσία πολιτιστικής πολιτικής, με τον δήμο Τρίπολης να συνεχίζει την πολιτιστική απομόνωση και τη σπατάλη δημόσιου χρήματος για διοργάνωση εκδηλώσεων χωρίς όμως φανερή πολιτική φιλοσοφία και αντιμετώπιση του πολιτισμού ως αφορμή ψυχικής ανάτασης των δημοτών αλλά και οικονομικής αειφορίας.

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα του δήμου ως εκλεγμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, αλλά πρωτίστως ως πολίτες που ζουν στον δήμο Τρίπολης, ανησυχούμε για το μέλλον της πόλης και των απαξιωμένων χωριών της.

Δυστυχώς μεγάλα ζητήματα μένουν άλυτα με τους πολίτες να μην βλέπουν κάποια θετική εξέλιξη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, εξακολουθώντας να ζούμε σε μια ιδιότυπη απομόνωση σε όλους τους τομείς.»

1 σχόλιο

  • Μαρία
    Μαρία Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 23:57 Σύνδεσμος σχολίου

    κα Γιαννούλη εσείς τι έχετε κάνει για τα αδέσποτα; επειδή δε ψηφίζουν τα ξεχνάτε όλοι ,όμως προσοχή δε ξεχνάμε εμείς που τα αγαπάμε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...