Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα θέματα που ανέδειξε ο Νίκος Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Τα θέματα που ανέδειξε ο Νίκος Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης
Το σοβαρό ζήτημα με τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας που βρίσκονται στον «αέρα» ανέδειξε –μεταξύ άλλων - ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» κ. Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2017.
Επιπλέον, ο κ. Τσιαμούλος έθεσε κι άλλα σημαντικά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.
 
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Για το θέμα που έχει προκύψει με την αντισυνταγματικότητα του νόμου, ο κ. Τσιαμούλος μίλησε για αδιέξοδες πολιτικές επιλογές και πρότεινε «να προχωρήσουμε σε μια παρέμβαση στα συναρμόδια υπουργεία για να μας απαντήσουν τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, τι ισχύει με την επέκταση της σύμβασης τους και πότε θα πληρωθούν.» Πρόσθεσε ότι ο Δήμος πρέπει να είναι σε επαφή και συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το θέμα αυτό και να ασκήσει πίεση στην προσπάθεια να βρεθεί λύση για ένα πρόβλημα το οποίο βέβαια αφορά ολόκληρη τη χώρα, επηρεάζει όμως αρνητικά και εργαζομένους στην περιοχή μας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά και την Δημόσια Υγεία μας.
 
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ
Τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, η παράταξη «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεομένα» έχει ταχθεί υπέρ της αποκέντρωσης και της ενίσχυσης των χωριών του Δήμου Τρίπολης.Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει βοήθεια προς έναν νεαρό συμπολίτη μας που άφησε την Αθήνα και ήρθε σε ‘ένα χωριό του Δήμου μας και μίσθωσε ένα δημοτικό ακίνητο το οποίο όμως παρουσιάζει πολεοδομικά ζητήματα από το παρελθόν.
 
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Επιπλέον, ο κ. Τσιαμούλος έθεσε ερωτήματα, στη Διοίκηση του Δήμου, για μονάδα επεξεργασίας και διαχείρισης των ανακυκλώσιμων, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος και επικαλέστηκε πληροφορίες ότι η εταιρεία αυτή δεν έχει πληρώσει εγκαίρως τους εργαζομένους της.Ειδικότερα, ο κ. Τσιαμούλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος σαφώς και δεν μπορεί να επέμβει σε ζητήματα που άπτονται μιας ιδιωτικής επιχείρησης, όμως την ίδια ώρα επηρεάζεται η διαδικασία της ανακύκλωσης, αν πράγματι τίθεται θέμα απλήρωτων εργαζομένων.
 
ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΒΟΥΝΙ
Τη διαφωνία της, με την παραλαβή της περιβαλλοντικής μελέτης για τη μονάδα προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι εξέφρασε η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», δια του εκπροσώπου της Παρασκευά Νίκου και ψήφισε «παρών». ” Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την Διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης, χωρίς να χρεωθούν ούτε ένα ευρώ οι συμπολίτες μας, σε αντίθεση με την Δημοτική Αρχή που έχει ήδη χρεώσει τον Δήμο περίπου 60.000,00 και χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα”
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...