Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αιχμή Παπαηλιού μετά το διαγωνισμό στα Λαγκάδια: «Οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι βουβά πρόσωπα»

Αιχμή Παπαηλιού μετά το διαγωνισμό στα Λαγκάδια: «Οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι βουβά πρόσωπα»
Στον διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού που έγινε στα Λαγκάδια έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού.
Ο κ. Παπαηλιού δεν προσκλήθηκε στο βήμα για να μιλήσει πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός και σήμερα εξέδωσε μία ανακοίνωση με … αιχμές.
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΒΑ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!
 
Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού αποτελεί θεσμό πλέον για τα Λαγκάδια, τη Γορτυνία, την Αρκαδία, την Πελοπόννησο, αφού πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, με την ενεργό συμμετοχή πολλών διαγωνιζομένων, την παρουσία πολλών ακροατών-θεατών και έχοντας καταξιωθεί στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.   
Ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού συνιστά θεσμό συμμετοχής, συλλογικότητας, υγιούς ανταγωνισμού, δεδομένου ότι σ΄ αυτόν λαμβάνουν μέρος, δρουν-ενεργούν συλλογικά και διαγωνίζονται άνθρωποι, οι οποίοι με αυθεντικό τρόπο αναδεικνύουν τη δημοτική μουσική και το δημοτικό τραγούδι.
Η δημοτική μουσική, το δημοτικό τραγούδι και ο δημοτικός χορός αποτελούν εκδηλώσεις λαϊκής έκφρασης που συνδέονται με την παράδοση του τόπου μας, προβάλλοντας εκφάνσεις της ζωής, όπως η χαρά, η λύπη, ο θάνατος, το πένθος, η ξενητειά, οι οικογενειακοί δεσμοί, η φιλία, η αγάπη, ο έρωτας, ο γάμος, τα πάθη, η σκληρή δουλειά, η σκλαβιά, ο αγώνας για ελευθερία, κλπ, η ίδια η (χαμο) ζωή.  Η δημοτική μουσική, το δημοτικό τραγούδι και ο δημοτικός χορός, ως μέρος της λαϊκής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού, αποτελούν στοιχεία της εθνικής και τοπικής ταυτότητάς μας, όπως επίσης η συλλογικότητα, η λαϊκή συμμετοχή, η αλληλεγγύη, η ιστορία, η ιστορική μνήμη, οι ρίζες.
Οι ισχυροί του κόσμου αντιτίθενται στις αυθεντικές εθνικές και τοπικές ταυτότητες, διότι είναι εμπόδια στην προσπάθειά τους να ελέγξουν πολιτιστικά, οικονομικά και πολιτικά τους λαούς.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο,  την εποχή της παγκοσμιοποίησης, τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όπως ο Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού,  αποτελούν σημεία αναφοράς και αιχμές αντίστασης προς όσους επιδιώκουν την πολιτιστική ισοπέδωση και εν τέλει τον οικονομικό έλεγχο και την πολιτική υποταγή των λαών.   
 
 
 
(Επειδή οι βουλευτές του νομού δεν μπορεί να είναι βουβά πρόσωπα !!!)

1 σχόλιο

  • Τάκης
    Τάκης Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 16:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί να σε καλέσουν? Βουλευτής γλάστρα είσαι ούτως ή άλλως...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...