Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάνω από 600 άτομα στο Αστεροσκοπείο της Ασεάς για την έκλειψη της Σελήνης!

Πάνω από 600 άτομα στο Αστεροσκοπείο της Ασεάς για την έκλειψη της Σελήνης!

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, η μερική έκλειψη αποτέλεσε για μία συνάντηση στο αστεροσκοπείο της Ασέας.

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Ασέας, οργανώθηκε μία εκδήλωση κατά την οποία τρία μεγάλα τηλεσκόπια σκόπευαν, από διαφορετικά σημεία του χωριού, το φεγγάρι και μέλη του συλλόγου υποδέχονταν για να παρατηρήσουμε μαζί την εξέλιξη της έκλειψης. Παράλληλα, γινόταν παρατήρηση και από το μεγάλο τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου.

Να σημειωθεί ότι υπήρχε παρουσίαση σε βίντεο του φαινομένου της έκλειψης μέσα στο σχολείο της Ασέας, ενώ μέλη του Συλλόγου κατεύθυναν τους επισκέπτες στις τοποθεσίες παρατήρησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρατηρήθηκε η σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινόμενου αλλά και μετά. Επίσης, στοχευθηκε και παρατηρήθηκε ο Κρόνος.

Υπήρχε μάλιστα δυνατότητα φωτογράφησης της σελήνης με χρήση των τηλεσκοπιών και των προσωπικών καμερών των επισκεπτών.

Έγινε προσπάθεια για ουρανογραφία με χρήση λέιζερ, δείχνοντας το θερινό τρίγωνο, τον αρκτούρο, τις άρκτους και τον αστερισμό του σκορπιού.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μιας και περίπου 600 άτομα ήταν παρόντα στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

Υπήρχαν επισκέπτες από το χωριό της Ασέας, την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη, την Αθήνα και άλλες κοντινές περιοχές.

Ο Σύλλογος Αστροφυσικής Ασεάς αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους που επισκέφτηκαν χτες την Ασέα για δούμε μαζί την έκλειψη Σελήνης. 13 μέλη του συλλόγου, 3 τηλεσκόπια 20cm και το αστεροσκοπείο δεν μπορούν προφανώς να ανασχέσουν τη κοσμοσυρροή 600 ατόμων που υπολογίζουμε ότι προσήλθαν.

Ευχαριστούμε για την υπομονή, για την υποστήριξη σας και για την επισήμανση των ελλείψεων μας. Το αστεροσκοπείο θα ανακοινώσει προσεχείς αστροβραδιές και θα λειτουργήσει με κρατήσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.»

Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Παπαναστασίου και του Θοδωρή Κονταξή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...