Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ασέα | 10 χρόνια από την πύρινη κόλαση του 2007 - Βραβεύσεις για εθελοντές, Πυροσβεστική και Αστυνομία! (vd)

Ασέα | 10 χρόνια από την πύρινη κόλαση του 2007 - Βραβεύσεις για εθελοντές, Πυροσβεστική και Αστυνομία! (vd)
Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην Αρκαδία.

Στην Ασέα, ένα χωριό που έζησε τον πύρινο εφιάλτη οργανώθηκε, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ, μία βραδιά βράβευσης της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς επίσης και των εθελοντών που βοήθησαν στις δύσκολες εκείνες στιγμές.

Η Μαρία Φράγκου κάλεσε αρχικά τον κ. Θεόδωρο Λαρέζο που είναι Διοικητής της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, ο οποίος είπε ότι έχει δοκιμαστεί αυτός ο τόπος και αναγεννήθηκε. «Εδώ έχετε έναν άνθρωπο, τον Ανδρέα Φράγκο ο οποίος είναι πυροσβέστης πραγματικός, έχουμε ζήσει πολλές φωτιές, τον είχαν στο πεζοπόρο της Τρίπολης, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε συμβάν και μας έχει βοηθήσει πολύ στο παρελθόν. Ο εθελοντισμός είναι ιδέα, δεν είναι υποχρέωση, είναι πολιτισμός, είναι παιδεία. Θα ήθελα να παρακαλέσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στα Κύθηρα, που υπάρχει εθελοντικό κλιμάκιο, αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό να ιδρυθεί ένα εθελοντικός σταθμός και να ορίσουμε διοικητή τον Ανδρέα Φράγκο. Θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για μας και για την περιοχή σας.»

Ο Αντιπειφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης συνεχάρη για αυτή την εκδήλωση στην Ασέα. «Είναι γεγονός ότι το 2007 ζήσαμε μία κόλαση. Ήμουν κι εγώ εκεί. Μία πύρινη λαίλαπα. Αστυνομία, πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες, με αυταπάρνηση έδωσαν μάχες και τα κατάφεραν. Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές».

Στη συνέχεια, ο κ. Ρουμελιώτης βράβευσε τον κ. Ηλιόπουλο από την Ελληνική Αστυνομία.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΕΑ

Θοδωρής Ηλιόπουλος

Γιάννης Κωστόγιαννης

Γιώργης Κωστόγιαννης

Ανδρέας Φράγκος

Γιώργος Φράγκος

Δημήτρης Φράγκος

Βασίλης Ρέβελας (από το χωριό Μάναρη)

Μετά τις βραβευσεις, η Μαρία Φράγκου είπε: «Το 2007, όταν φτάσαμε στην Ασεά, όλα ήταν κρανίου τόπους. Φυτέψαμε δένδρα κι αυτό που βλέπετε είναι έργο των συλλόγων. Μία ομάδα εθελοντών, ο Ηλάις Φράγκος, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, Ο μήτσος Χριστόπουλος, ο Λιας Χριστόπουλος, ο Σωτήρης Δάμης, ο Δημήτρης Δάμης, ο Βαγγέλης Κικής, μαζεύτηκαν 150 άνθρωποι του χωριού που φυτέψαμε τα δένδρα. Το νεκροταφείο είχε γίνει η μεγαλύτερη καταστροφή. Ο αγαπημένος συμπολίτης ο Άρης Δημόπουλος με την οικογένεια του, έφτιαξε από την ρχή το οστεοφυλάκιο, με ξύλα από τα κέμαν κυπαρίσσια έγιε η στέγη, όλοι οι συμπατριώτες έφτιαξαν τους τάφους των γονιών του και είναι εκπληκτικό ότι ο τάφος του Νίκου Γκάτσο δεν κάηκε. Έχουμε ένα χωριό που με το σημερινό Πρόεδρο το κρατάμε χωριό, έχουμε ένα καφενείο που το φτιάξαμε με τη βοήθεια του ΔΕΣΦΑ και ένα γήπεδο 5Χ5 που παίζουν τα παιδιά, ο μακαρίτη Μητοστάκη μας έδωσαν χρήματα και ολοκληρώσαμε το σχολείο, τελειώσαμε την προτομή του Νίκου Γκάτσου και τα πηγάδια».

Δείτε το live video (τα πρώτα 15 λεπτά).
Live video | Οι εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας

Live video | Οι εκδηλώσεις για το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας

Δημοσιεύτηκε από Kalimera-Arkadia.gr στις Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...