Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολιτιστικό 2ήμερο στο Ίσιωμα Καρυών

Πολιτιστικό 2ήμερο στο Ίσιωμα Καρυών
«ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

Το φως της προϊστορίας ακτινοβολεί ως σήμερα και θα λαμπρύνει για άλλη μια φορά την Ιερή των Αρκάδων Κορυφή, το Λύκαιο Όρος. Ταξίδεψε εκατομμύρια χρόνια για να ‘ρθει να ενωθεί με αυτό του Λύκαιου Δία, του Απόλλωνα, του Πάνα κ.ά, οι οποίοι λατρεύτηκαν και τιμήθηκαν  σ’ αυτόν τον τόπο. Τελικά, θα εστιάσει στην περιοχή του Αϊ Γιάννη,  όπου βρίσκεται το μικρό ξωκκλήσι του χωριού Ισιώματος Καρυών. Η ιστορία θα καταγράφει, παράλληλα, στις σελίδες της με ανεξίτηλο μελάνι  την ημερομηνία: 26 Αυγούστου 2017. Ημέρα θεμελίωσης του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης.

Πέρασε πολύς καιρός …., αλλά  το όραμα γίνεται, τελικά, πραγματικότητα με τη χρηματοδότηση του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης,  σε συνεργασία και με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στην καρδιά της Αρκαδίας ξεκινάει, και επαληθεύεται με αυτό που λέει ο στίχος: «Όλα είναι ίδια, αν δεν τ’ αγαπάς …!». Η Ένωση Ισιωματαίων ένωσε τις δυνάμεις της με την Περιφέρεια και το Δήμο Μεγαλόπολης και οι εργασίες για τη θεμελίωση του Παλαιοντολογικού Μουσείου μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης.

Η ίδρυση του Μουσείου θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και μελετητών, καθώς η επιστήμη της Παλαιοντολογίας ενδιαφέρει όχι μόνο αυτούς που ασχολούνται με τις γεωεπιστήμες, αλλά και όσους μελετούν την ιστορία της φύσης και το περιβάλλον. Αξίζει, ν’ αναφέρουμε, επίσης, ότι η μελέτη της ζωής κατά το γεωλογικό παρελθόν σε σχέση με τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη, το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι οργανισμοί και η εξέλιξη αυτών κατά τη διάρκεια του γεωλογικού χρόνου συναρπάζει και αποπνέει μαγεία σε όλους μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ισιωματαίων Καρυών σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης διοργανώνουν «Γιορτές» για τη Θεμελίωση του Μουσείου στις 25 και 26 Αυγούστου 2017, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, τα εξής: τα εγκαίνια του ξενώνα, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, κινηματογραφικές βραδιές, παραδοσιακούς  χορούς κ.ά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η Μέρα Εκδηλώσεων- Παρασκευή 25/8 /2017

Απόγευμα

19:00  - Εγκαίνια του ξενώνα Ισιώματος Καρυών

19:30  - Ονοματοδοσία  της πλατείας του χωριού προς τιμήν της οικογένειας των δωρητών   Γεωργίου Λιακόπουλου

 21:00  - Ερμηνεία τραγουδιών από τη χορωδία του Δήμου Τρίπολης 

21.30: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης

22:30  - Παραδοσιακό γλέντι

( παραδοσιακή μουσική dj , μπουζούκι, κιθάρα,)

 

2η Μέρα εκδηλώσεων Σάββατο 26/8/2017

Πρωϊ

7:30  - Θεία Λειτουργία στον Αϊ Γιάννη

10:00 - Αρτοκλασία, προσφορά γλυκών

11:00  - Αγιασμός θεμελίωσης Παλαιοντολογικού Μουσείου

11:30 – Ομιλίες/Χαιρετισμοί

12:30 - Επίσκεψη – ξενάγηση στον Παλαιοντολογικό Σταθμό – Εργαστήριο Παλαιοντολογίας του Ισιώματος Καρυών

13:30 - Παράθεση μπουφέ στους προσκεκλημένους στην πλατεία του χωριού.

Βράδυ

8: 00: Παράσταση Καραγκιόζη

21:00 - Συναυλία στην πλατεία του χωριού

  • Παράλληλα θα λειτουργήσει Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής Αρκάδων καλλιτεχνών
  • 18/8/2017 – 23/8/2017: Προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην πλατεία του χωριού
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, επίσης, ότι ο ξενώνας στην πλατεία του Ισιώματος, δωρεά της οικογένειας Γ. Λιακόπουλου, επιπλώθηκε και εξοπλίστηκε και είναι έτοιμος να φιλοξενήσει όποιον συμπατριώτη και φίλο επιθυμεί να περάσει λίγες ημέρες στο χωριό μας, κατόπιν επικοινωνίας με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας: Ντέμη Γιαννακοπούλου, τηλ. 6977584987, Μαρία Αγγελοπούλου, τηλ. 6976706778 και Χρυσάνθη Αγγελοπούλου, τηλ. 6972301739.
Στο ισόγειο του ξενώνα και στο χώρο που περιβάλλει τον Ενημερωτικό Σταθμό – Εργαστήριο Παλαιοντολογίας, λειτουργεί και φέτος το «Πολιτιστικό μας Καφενείο» από την 10η Αυγούστου. Πρόκειται για ένα χώρο ψυχαγωγίας, τέχνης και πολιτισμού, στον οποίο προσφέρονται καφέδες, αναψυκτικά, φαγητά, ποτά, ενώ, παράλληλα, φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις, εκθέσεις βιβλίων κ.ά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...