Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης: «Να ξεκαθαρίσει επιτέλους ο Καμμένος αν θα κλείσει στο στρατόπεδο της Τρίπολης»

Βλάσης: «Να ξεκαθαρίσει επιτέλους ο Καμμένος αν θα κλείσει στο στρατόπεδο της Τρίπολης»
Τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη λειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Τρίπολης ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αναδιοργάνωσης των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων πρόκειται να κλείσουν έως το Νοέμβριο και η βασική στρατιωτική εκπαίδευση να πραγματοποιείται στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν οι νεοσύλλεκτοι. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί ερωτηματικά για το μέλλον πολλών Kέντρων Eκπαίδευσης Nεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΝ Τρίπολης.
Ωστόσο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει μια σαφή απάντηση για τη λειτουργία των ΚΕΝ, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία αλλά και τα στελέχη που υπηρετούν σ' αυτά να βρίσκονται σε σύγχυση και αναστάτωση.
Για το λόγο αυτό ο κ. Βλάσης προχώρησε σε παρέμβαση στη Βουλή ζητώντας να πληροφορηθεί αν πρόκειται να καταργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Τρίπολης αλλά και ποιος είναι ο γενικότερος σχεδιασμός του Υπουργείου για τα ΚΕΝ. Επιπλέον, ο βουλευτής ζητά να μάθει πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σκοπεύει να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δομές και το προσωπικό που υπηρετεί στα ΚΕΝ σε περίπτωση κατάργησής τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη (Πάνο) Καμμένο
 
Θέμα: Λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας αναδιοργάνωσης των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων πρόκειται να κλείσουν έως το Νοέμβριο, καθώς σχεδιάζεται η βασική στρατιωτική εκπαίδευση να πραγματοποιείται στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν οι νεοσύλλεκτοι. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί ερωτηματικά για το μέλλον πολλών Kέντρων Eκπαίδευσης Nεοσυλλέκτων, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΝ Τρίπολης.
Με δεδομένο ότι ο θεσμός των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων έχει ιδιαίτερη ιστορική αλλά και ουσιαστική σημασία για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της χώρας,
με δεδομένο ότι η λειτουργία των ΚΕΝ συμβάλλει τα μέγιστα στην ομαλή προσαρμογή των νεοσυλλέκτων και την άρτια εκπαίδευσή τους,
με δεδομένο ότι οι απαντήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις ήταν ασαφείς,
ερωτάται, ο κ. Υπουργός
α) Ποιός είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων;
β) Πρόκειται να καταργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Τρίπολης;
γ) Σε περίπτωση κατάργησης του ΚΕΝ Τριπόλεως ποιο είναι το πλάνο αξιοποίησης για τις υπάρχουσες δομές αλλά και για το προσωπικό που υπηρετεί εκεί;
 
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Βλάσης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...