Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος συναγερμός στην Αρκαδία για πιθανές πυρκαγιές

Νέος συναγερμός στην Αρκαδία για πιθανές πυρκαγιές

Σύμφωνα με την πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 20/9/2017 ο κίνδυνος πυρκαγιάς στους Δήμους Τρίπολης και Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας είναι πολύ υψηλός κατηγορίας 4.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας.

 

Συγκεκριμένα ...

α. Σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου όπως ορίζεται από το περίγραμμα των επαρχιακών οδών Τρίπολη- Λεβίδι- Βυτίνα- Μαγούλιανα- Βαλτεσινίκο- Δημητσάνα- Στεμνίτσα- Σύρνα- Ψάρι- Παλαιομοίρι-
Καράτουλας – Βάγγος – Αραχαμίτες – Δόριζα – Μάκρη – Τρίπολη 
β. Το δάσος Σκυρίτιδας –Βλαχοκερασιάς όπως ορίζεται από το περίγραμμα Βλαχοκερασιά – Κερασιά – Εθν. Οδός Τρίπολης –Σπάρτης (Από 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) – νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας – Αχούρι – Κοίτη του ποταμού Ευρώτα- Αγριακόνα – Μαυρόγιαννης – Λαγκάδα – Βλαχοκερασιά. 
γ. Τα περιαστικά της Τρίπολης αλσύλλια (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, ΜάηΘανασάκου).Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...