Menu
RSS
Κυριακή, 19/04/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Σμυρνιώτης: «Χορευτικοί σύλλογοι, χορωδίες και θεατρική ομάδα έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την Άλωση» (vd)

Σμυρνιώτης: «Χορευτικοί σύλλογοι, χορωδίες και θεατρική ομάδα έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την Άλωση» (vd)
Μία συνολική τοποθέτηση για τις τελευταίες εκδηλώσεις που οργάνωσε – το τελευταίο διάστημα – ο Δήμος Τρίπολης (πολιτιστικό καλοκαίρι, λευκή νύχτα και άλωση) έκανε ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, στα Μέσα Ενημέρωσης.

Για το πολιτιστικό φεστιβάλ είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει καν κριτική, διότι ουσιαστικά δεν υπήρξε, πέρα από την εκδήλωση με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, ουδεμία άλλα εκδήλωση δεν έγινε, ενώ οι περισσότερες ακυρώθηκαν και δεν ξέρω γιατί. Οφείλει η δημοτική αρχή να κάνει απολογισμό και να εξηγήσει, διότι μας έλεγαν ότι υπάρχουν ρήτρες για τις παραστάσεις που ακυρώθηκαν».

Όσο για τη Λευκή Νύχτα, ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι «φάνηκε πως της ζήταγε ο κόσμος αλλά και πάλι είχε ένα υπερβολικό κόστος, που ξεπέρασε τις 17.000, τη στιγμή που μεγαλύτερες πόλεις δεν άγγιξαν το μισό κόστος. Και το άλλο που είπαμε εμείς είναι ότι θα μπορούσε να γίνει πιο οργανωμένα».

Τέλος, για τις εκδηλώσεις της Άλωσης, επισήμανε ότι «με αυτό το κόστος των 74.000 ευρώ επιχειρήθηκε μια φιλόδοξη ενέργεια, της αναπαράστασης της Άλωσης, με μία χορογράφο εγνωσμένης αξίας. Και πάλι η εμμονή σε συγκεκριμένες εταιρείες και ανθρώπους δεν έδωσε το αποτέλεσμα που αναμενόταν. Κι αυτό έχει να κάνει τόσο με το χώρο, διότι πολύς κόσμος δεν το είδε, ίσως να χωρούσαν και κάποιες γιγαντοοθόνες και ο ήχος δεν ήταν ο κατάλληλος. Το δικό μας δυναμικό, οι χορευτικοί σύλλογοι και η θεατρική ομάδα έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους.

Όσο για τις παλαιότερες εκδηλώσεις, το 2011 ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κόστος ήταν 75.000 συν 25.000 μια 10ήμερη έκθεση με εκθέματα από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, από τη Συλλογή των Ταξιαρχών και από ιδιωτικές συλλογές, δεν μπορεί να μπει σε καμία σύγκριση με ότι έχει γίνει από εκεί και πέρα. Τότε φιλοξενήθηκαν πάνω από 150 μέλη χορευτικών από όλη τη Ελλάδα και τότε συμμετείχαν χορευτικά σωματεία και είχε προβλεφτεί μια δαπάνη στο δήμο, σε αντιδιαστολή με την προχθεσινή κατάσταση που δεν είχαν προβλέψει ούτε ένα ποτήρι νερό. Το 2012 επί 5-6 μέρες ήταν 200 εκπρόσωπο από αδελφοποιημένες πόλεις, το Παραλίμνι και το Πάινε και το 2013 έγινε η 2η φάση της αδελφοποίησης με την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Κάποια στιγμή πρέπει η δημοτική αρχή να μην αντιμετωπίζει τα πράγματα με ερασιτεχνισμό».

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 08:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Πεσς και για το Βρέντα τον "Κολοκοτρώνη" και τον κουμπάρο του που μας "έμαθε" επ΄ έξω τον Εθνικό 'Υμνο, με το αζημίωτο βέβαια.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 08:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ποιος σας βάζει και γράφετε εναντίον του Γιάννη; μάλλον αυτός που φοβάται; το ερώτημα είναι, τι φοβάται;

  • Αχ...
    Αχ... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 21:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Γιαννακης ειναι ο χαχας? Γιατι το αγόρι?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Σμυρνιωτάκο Γιαννάκης Ήσουνα και Γιαννάκης έμεινες......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 18:40 Σύνδεσμος σχολίου

    "Πολλά" καταλαβ"έ"νετε γιαυτό ο Μητσάρας κάνει "πάρτυ"!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 16:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ Ο ΧΑΧΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 14:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιάννη γελάει ο κόσμος μαζί σου!!!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 13:02 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΕΙΣΑΙ

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 12:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Εχεις σοβαρά προβλήματα. πως θα τα λύσεις!!!

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 10:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...