Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας στηρίζει τον Ανδρέα Γιαννόπουλο και ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας
Όπως διαβάσατε από χθες αποκλειστικά, στο kalimera-arkadia.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η ΕΛΜΕ Αρκαδίας συνεδρίασε και πήρε θέση για την πειθαρχική δίωξη στον εκπαιδευτικό Ανδρέα Γιαννόπουλο.
Η ΕΛΜΕ προχώρησε σε μία ανακοίνωση για το θέμα αυτό, αναφέροντας: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι πολλά με κύριο ότι δεν έχουν προσληφθεί πολλοί καθηγητές μουσικής. Ειδικά το μουσικό σχολείο της Τρίπολης πέρα από τις ελλείψεις σε προσωπικό (περίπου 150 ώρες εβδομαδιαίως δεν διδάσκονται), έχει έντονο κτιριακό πρόβλημα.
Λόγω των προβλημάτων των μουσικών σχολείων, βουλευτές από διάφορα κόμματα έχουν καταθέσει επερωτήσεις στη Βουλή. Η διοίκηση αντί να λύσει τα προβλήματα, προσπαθεί να τα κουκουλώσει και αντιδρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης τους. Ακόμα χειρότερα, και στα πλαίσια όλης της πολιτικής, επιχειρείται καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών .
Ο συνάδελφος συνδικαλιστής Ανδρέας Γιαννόπουλος που επισκέφθηκε το σχολείο, όπως έχουν κάνει και άλλοι αντιπρόσωποι παρατάξεων, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από την άσκηση των συνδικαλιστικών του δικαιωμάτων.
Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε:
-Στηρίζει τον συνάδελφο Ανδρέα Γιαννόπουλο στην άσκηση της συνδικαλιστικής του δράσης.
-Ζητάει να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία εις βάρος του.
-Θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δ.Ε. Αρκαδίας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης την Τρίτη 29-1-2013. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για τις ώρες 11:00-2:00.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Λάμπρος Αντωνάκος
Ο Γ. Γραμματέας Χρήστος Καρνέζης»





