Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γ. Πραχαλιάς: "Παραμένει σκοτεινή η πολιτική δολοφονία του Πάνου Κολοκοτρώνη"

Γ. Πραχαλιάς: "Παραμένει σκοτεινή η πολιτική δολοφονία του Πάνου Κολοκοτρώνη"
Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση προχώρησε ο ερευνητής ιστορικός Γεώργιος Πραχαλιάς, σημειώνοντας: "Μετά από 21 χρόνια εξαντλητικής ιστορικής έρευνας, παρουσίασα πρόσφατα μελέτη σε διεθνές συνέδριο για την αναψηλάφηση του φόνου του Πάνου Κολοκοτρώνη, του πρωτότοκου παιδιού του Γέρου. Μιας από τις πλέον σκοτεινές πολιτικές δολοφονίες της επανάστασης του 1821, που είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τη δολοφονία του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Πριν δύο εβδομάδες, καταφέραμε με το σκοπευτικό όμιλο παραδοσιακών όπλων Πατρών να κάνουμε βλητικές δοκιμές με όπλα εκείνης της εποχής στο σημείο της δολοφονίας, στο χωριό Θάνα της Αρκαδίας. Από τη στιγμή που φτάσαμε στο σημείο του φόνου, ήταν σαν να ζωντάνευε μπροστά μας ο αδικοχαμένος έφιππος Πάνος. Στις 4,5 ώρες που διήρκησαν οι δοκιμές με βολές από δύο διαφορετικές θέσεις του επίμαχου υψώματος, ήταν διάχυτη σε όλους μας η συγκίνηση, το ρίγος και η ιερή μυσταγωγία.

Οι βλητικές δοκιμές επιβεβαίωσαν την εκδοχή του οργανωμένου δολοφονικού σχεδίου, γιατί η γωνία βολής στο κρανίο του Πάνου, δεν συμπίπτει με μακρινή βολή από το ύψωμα όπως θεωρούσαν οι ιστορικοί μέχρι σήμερα, αλλά με κοντινή βολή πίσω από το βράχο που πιστοποιημένα ενέδρευε η ομάδα των πολιτικά εντεταλμένων φονιάδων της τότε αντικολοκοτρωνικής κυβέρνησης. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του σκοπευτικού ομίλου παραδοσιακών όπλων Πατρών, ιδίως τον κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλόπουλο, τον κ. Θεόδωρο Κωτσάκη και τον κ. Κωνσταντίνο Βαγγελάκο, καθώς και τον ρέκτη της τοπικής ιστορίας κ. Τάκη Δημητρακόπουλο από το Θάνα για την υπερπολύτιμη συνεργασία και προσφορά τους στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Είμαι σίγουρος ότι τους ευχαριστεί από τον τάφο και ο αδικοχαμένος Πάνος Κολοκοτρώνης…"

1 σχόλιο

  • gortynios
    gortynios Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 08:57 Σύνδεσμος σχολίου

    θα συνδεσει και τον Πανο Κολοκοτρωνη με Αρβανιτες? το συνηθιζει σε ολες του τις ομιλιες ο Πραχαλιας στα Πανελληνια Αρβανιτικα σωματεια που πρωτοστατει.
    http://e-fyli.blogspot.gr/2017/03/blog-post_45.html
    "Τέλος, δίνοντας προεκτάσεις στη δολοφονία του καπετάν Μελέτη υποστήριξε ότι αποτέλεσε την αφετηρία για τα δεινά της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνει τη Φυλή, τον Ασπρόπυργο, τα Άνω Λιόσια, το Ίλιον, τους Αγίους Αναργύρους, την Πετρούπολη και τις Αχαρνές και η οποία, σταδιακά, μετατράπηκε σε πίσω αυλή του Λεκανοπεδίου, με ιδεολογικό πρόσχημα την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Αρβανιτών. Και προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο αναφέροντας ότι εντόπισε στην περιοχή Άρβωνα, στο σημερινό χώρο δηλαδή της βορείου Ηπείρου που βρίσκεται δυτικά της λίμνης της Οχρίδας τα Λιοπέσια ή Λιόσια"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...