Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάνω από 80% έχει μειωθεί η οικοδομική δραστηριότητα στην Αρκαδία (vd)

Πάνω από 80% έχει μειωθεί η οικοδομική δραστηριότητα στην Αρκαδία (vd)

Η οικοδομική δραστηριότητα στην Αρκαδία έχει υποστεί σημαντική μείωση της τάξεως του 81 - 82%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων Αρκαδίας και πολιτικό μηχανικό Γεώργιο Ορφανό. Ωστόσο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η νομοθεσία του Φεβρουαρίου 2012 που αφορά τα ακίνητα ορίζει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργατοτεχνίτες και το ΙΚΑ, απελευθέρωση των αμοιβών των μηχανικών (μείωση ή αύξηση, ανάλογα με το έργο) και έκδοση του νέου οικοδομικού κανονισμού που προσπαθεί να απλοποιήσει προηγούμενα προβλήματα.

Όσον αφορά τις εμπορικές αξίες των ακινήτων και των ενοικίων τόνισε ότι οι τιμές πρέπει να προσαρμόζονται στα σημερινά δεδομένα.

Το ίδιο ισχύει και στα ενοίκια. Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να ακούνε τον ενοικιαστή όταν ζητά μείωση ενοικίου γιατί το εισόδημα του έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 3 - 4 χρόνια και αυτά τα δύο πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους.

Η φορολογία και η γραφειοκρατία έχει επηρεάσει σημαντικά την οικονομία αλλά και τις επενδύσεις. Τα πράγματα όπως δήλωσε ο πρόεδρος ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων Αρκαδίας είναι τραγελαφικά και η πρόταση του είναι η κατάργηση των 40 φόρων και η αντικατάσταση τους με 2 ισοδύναμους (ο ένας ετήσιος και ο άλλος ο φόρος κληρονομιών).

Τέλος αναφέρθηκε στα αυθαίρετα λέγοντας ότι αποτελούν τις αμαρτίες του παρελθόντος, κυρίως των ιδιοκτητών αλλά και των μηχανικών. Το 2011 έρχεται ο νόμος που προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα πράγματα γιατί υπάρχει πλήθος αυθαιρέτων, για τα οποία δεν πρέπει να γίνονται μεταβιβάσεις με τα προβλήματα που αυτά έχουν. Πλέον η Πολιτεία ζητά και τη βεβαίωση του μηχανικού που να πιστοποιεί ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ακίνητο και ότι όλα είναι νόμιμα.

Υποστήριξε ότι το κράτος δεν θα πρέπει να είναι τιμωρός για τους πολίτες και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα ακίνητα φαίνεται ότι κάποιος είναι ιδιοκτήτης στο 100%, όμως έχει πάρει δάνειο, χρωστάει το 80% και στην ουσία είναι κάτοχος του 20%. Ωστόσο το κράτος του χρεώνει το 100%!

Η ένωση ιδιοκτητών Αρκαδίας είναι σωματείο που σκοπό έχει την ενημέρωση για τα προβλήματα που αφορούν τα ακίνητα. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης (ΠΟΜΙΔΑ) και για να γίνει κάποιος μέλος αρκεί απλά να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, με επιβάρυνση 10 ευρώ το χρόνο.

*Τα πλάνα είναι τυχαία και δεν αφορούν το εν λόγω κείμενο που λέει για αυθαιρεσίες ακινήτων αλλά στόχο έχουν να πλαισιώσουν το βίντεο.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...