Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κεντροαριστερά | Γεννηματά στηρίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Κεντροαριστερά | Γεννηματά στηρίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς, ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προχώρησε σε μία δήλωση "δείχνοντας" στήριξη στη Φώφη Γεννηματά.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη δημιουργία του νέου φορέα και έχουμε υποχρέωση να μιλήσουμε καθαρά.
Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βίωσα τις πιο δύσκολες στιγμές της Παράταξης, τη συρρίκνωση από το 40% στο 4%, την εσωκομματική διαδικασία του 2015 με τους 50.000 συντρόφους και φίλους που ψήφισαν, αλλά και την διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής με την τεράστια συμμετοχή των 215.000 πολιτών.
Η επιτυχής ενοποίηση του χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015 πρώτα με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών και μετέπειτα με τη συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της ΕΔΕΜ.
Η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη και του Σταύρου Θεοδωράκη συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Η επιλογή του κ. Αλιβιζάτου προσέδωσε αξιοπιστία στο εγχείρημα.
Η Παράταξή μας έχει την προοπτική να δώσει τη μάχη, για να γίνει ο προοδευτικός πόλος στις επόμενες εκλογές.
Το αίτημα για ανανέωση δεν έχει μόνο ηλικιακά χαρακτηριστικά. Η νέα ηγεσία πρέπει να εγγυηθεί ότι η ανανέωση θα γίνει με χαρακτηριστικά αξιοκρατικά και πολιτικά και όχι με τη λογική: «πιστός στην ομάδα ή εχθρός». Να εγγυηθεί μια νέα ηγετική ομάδα, που θα εκφράζει όλες τις πολιτικές θέσεις των συμμετεχόντων.
Έχω διατυπώσει δημόσια την θέση ότι ο Αρχηγός του νέου φορέα που θα εκλεγεί την Κυριακή πρέπει να είναι και Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να μην επιτρέψουμε στον κ.Τσίπρα και στον κ.Μητσοτάκη να ενισχύσουν το τεχνητό δίπολο στη Βουλή με την απουσία του Επικεφαλής μας από τις συζητήσεις, και μάλιστα με την προοπτική ότι εκλογές δεν θα προκηρυχθούν σύντομα. Τη θέση μου αυτή διατύπωσα και στο Νίκο Ανδρουλάκη πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.
Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Η Φώφη Γεννηματά, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έχει τις προϋποθέσεις για μια νικηφόρα πορεία. Προς αυτή την πορεία έχει μεγάλη σημασία η επόμενη μέρα, καθώς και η στάση των υποψηφίων που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τους εκλογικούς τους στόχους.
Η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου και η δική μου, μετά από τις εσωκομματικές εκλογές του 2015, πιστεύω ότι ωφέλησε τη συλλογική επιτυχία του εγχειρήματος. Βάλαμε όμως το «εμείς» μπροστά από το «εγώ». Αυτή είναι η λογική της συλλογικής προσπάθειας που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Με σεβασμό στην επιλογή του καθενός.
Καλή μας επιτυχία!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...