Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται ... 300 πρόσφυγες στην Τρίπολη - Θα μείνουν σε διαμερίσματα!

Έρχονται ... 300 πρόσφυγες στην Τρίπολη - Θα μείνουν σε διαμερίσματα!
Ξεκινά η συνεργασία του Δήμου Τρίπολης, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA, με την επίσημη εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12.00 στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης, παρουσία του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ.Phillipe Leclerc. 
Το πρόγραμμα προβλέπει την φιλοξενία 300 προσφύγων συνολικά, σε 50 διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν για τον σκοπό αυτό.
Οι οικογένειες των προσφύγων θα διαμένουν σε διαμερίσματα και θα υποστηρίζονται για την ομαλή ένταξή τους στην καθημερινή ζωή της πόλης, με τη βοήθεια προσωπικού που θα προσληφθεί για τον σκοπό αυτό.
Η επιλογή των διαθέσιμων διαμερισμάτων που θα ενοικιασθούν, του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα, η μίσθωση οχήματος για τις ανάγκες μετακινήσεων κ.λπ., θα γίνει με  διαγωνιστική διαδικασία μέσω προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα ανακοινωθούν άμεσα.
Τη διαχείριση του προγράμματος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, ενώ για την υλοποίηση η Εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.
Με την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος ο Δήμος Τρίπολης ανταποκρίνεται στον ευρωπαϊκό και εθνικό σχεδιασμό για το προσφυγικό. Η φιλοξενία προσφύγων στην Τρίπολη εντάσσεται στο ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο υλοποιείται ήδη σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και έχει μέχρι σήμερα προσφέρει αξιοπρεπή στέγαση σε πάνω από 43.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.
Είμαστε βέβαιοι ότι η φιλόξενη πόλη της Τρίπολης θα αγκαλιάσει το πρόγραμμα το οποίο πέραν της σημαντικής τόνωσης της τοπικής οικονομίας, αποτελεί ευκαιρία πολυπολιτισμικής ταυτότητας σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

18 σχόλια

  • αβαβα
    αβαβα Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 01:00 Σύνδεσμος σχολίου

    δημοκράτες οι Αρκάδες βλέπω! συγχαρίκια!

  • ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ελλαδα
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Ελλαδα Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 05:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν σας φενεται παράξενο οτι απο τα 2.5 εκατομυρια χριστιανών της Συριας δεν εχει ερθει ούτε ενας ,που αυτοι ειναι οι πραγματικοί πρόσφυγες γιατι αυτούς κατέσφαξαν πρώτους οι (ακτιβιστές )της αντιπολίτευσης που τωρα βοηθανε τον τουρκικό στρατό στη εισβολή στο συριακό αφριν !Οταν έβγαιναν οι βάρκες και είχαν μεσα απο πακιστανους ,Αφρικανούς ,Αφγανούς ,οι ΜΚΟ τους βάφτιζαν ολους Σύριους και ολους με το ίδιο ονομα μοχαμεντ !Και αφου αυτοι οι ταλαίπωροι πρόσφυγες θελουν να πανε στην Ευρώπη γιατι οι Συριζαίοι τους διασκορπίζουν σε όλη την ελλαδα ;;Ολοι εσείς οι λάθρο λάγνοι που μπορει να καλο βλέπετε ερωτικά τους λάθρο δεν μας πείθετε !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 20:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο συμφωνώ αλλά δεν μασάνε από δηλώσεις οι προδότες οι πολιτικοί μας. Πάντως δεν είναι άσχημη ιδέα μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών. Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί τους. Αυτοί χρειάζονται κράξιμο δημόσια όπου σταθούν και όπου βρεθούν για να μετρούν χαμένες ψήφους κάθε αφορά από την αντίδραση του περίγυρου

  • ίππος
    ίππος Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 13:24 Σύνδεσμος σχολίου

    άφαντη η τοπική χρυσή αυγή, μόνο ο δούρειος ίππος έβγαλε ανακοίνωση

    http://doureiosippostripolis.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html

  • Πάνος Πετρόπουλος
    Πάνος Πετρόπουλος Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 10:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 13:32 ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΡΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 01:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάνο Πετρόπουλε για σφάξιμο από τον αγά και αγιοποίηση δεν είμαστε. Κάτι συριζοτρόλλια άθεους σαν εσένα θα περιποιηθούν πρώτα αυτοί μόλις εφαρμόσουν την Σαρία και μετά εμάς τους χριστιανούς έαν προλάβουν να μας βρούν. Μην ανησυχείς για τα ενοίκια. Δεν θα μοιραστούν χρήματα γιατί θα πέσει μεγάλο φέσι.

  • ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΕΛΛΗΝΑΣ Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Αναφέρει η τουρκάλα δημοσιογράφος στο άρθρο της >. Συνεχίστε να υποδέχεστε με ανοικτές αγκάλες στους λοθροεισβολείς μουσουλμάνους και να φτάχνετε τζαμιά.
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/ar8ro-tis-tourkalas-dimosiografou-uzay-bulut-gia-to-episodio-sta-imia-ke-tis-pro8esis-erntogan

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 20:32 Σύνδεσμος σχολίου

    πρέπει να το ψάξει καλύτερα γενικότερα

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

    @00.20 μάλλον μπέρδεψες τον 13.32 με τον 22.29(με τον οποίο συμφωνείται), ψάξε το λίγο....

  • χ
    χ Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 00:20 Σύνδεσμος σχολίου

    13:32 Στην πόλη που κατοικώ, πληρώνω δημοτικά τέλη, φορολογούμε αδρά και συμμετέχω στην εκλογή της δημοτικής αρχής, έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ για κάθε τι που θεωρώ ότι δεν ανταποκρίνεται σε κάποια στάνταρ ποιότητας ζωής. Η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης είναι αρνητική σε αυτή την "φιλοξενία" όπως την αποκαλείτε, επιβολή λαθροεισβολέων θα την έλεγα, και η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει πίσω, αν θέλει να μην έχει την τοπική κοινωνία απέναντί της.

  • Σάκης
    Σάκης Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρόσφυγες ή λαθραία εισερχόμενοι στην Ελλάδα είναι αυτοί? Σύριοι είναι?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 13:32
    δε νομίζω ότι θα τους φέρουν σπίτι σου,για να απαντάς με αυτό το τρόπο "πάρτους στο χώρο σου ", η πόλη έχω την εντύπωση ότι δεν σου ανήκει

  • χουντα
    χουντα Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

    χρυση.αυγη.......

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 13:32 Σύνδεσμος σχολίου

    @00.26 Αν σου αρέσουν οι πρόσφυγες (αλήθεια στο σημείωμά σας δεν τους αναφέρετε ούτε μία φορά σαν πρόσφυγες ή κάτι άλλο, γιατί άραγε; κάτι πιθανόν να φοβάσαι !)να τους πάρεις στον χώρο σου.

  • Πάνος Πετρόπουλος
    Πάνος Πετρόπουλος Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 00:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός ο ανώνυμος και μονόπλευρος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ σας είναι σιχαμερός! κατά τα άλλα εσείς οι "καλοί" πολίτες δεν τους θέλετε να ζουν κοντά σας αλλά για τις αγροτικές σας δουλειές τους παίρνετε για μισό κομμάτι ψωμί! Έτσι κάνατε και με τους Αλβανούς. Κατά τα άλλα κάθε Κυριακή πιάνετε το δεξί στασίδι στην εκκλησία, πάτε και ...προσκυνάτε με φόρα τις άγιες εικόνες σαν ..."ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" για να δείξετε τάχα το άλλο σας πρόσωπο! Κι εσείς κύριοι ιδιοκτήτες, μην στριμωχτείτε στο Δημαρχείο όταν θα μοιράζουν τα χρήματα για τα ενοίκια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 23:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Σαρία και δυτική κοινωνία δεν συμβαδίζουν οπότε με την ελπίδα θα μείνεις. Η αυστραλία η τσεχία η αυστρία η ελβετία η ουγγαρία η γερμανία η ισπανία τους γυρίζουν πίσω και στην Ελλάδα γιατί το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας απέτυχε. Εδώ θα εξυπηρετήσουν τους ξένους και τα ντόπια όργανα τους που θέλουν να καταστήσουν την χώρα αποικία και χώρα μειωμένης κυριαρχίας ώστε με την ομοσπονδία του Αιγαίου που προωθούν (ελληνοτουρκική φιλία με το ζόρι τόσα χρόνια) να μας παραδώσουν στους κεμαλικούς δυτικούς τούρκους για 2η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 20:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ανυπόγραφο άρθρο, εκτός αν εννοείται ότι το υπογράφει ο κ.κ. δήμαρχος! Σου είπαμε κ.κ. δήμαρχε ότι δεν θέλουμε ¨επενδυτές¨, εσύ τους φέρνεις κάνοντας του κεφαλιού σου. Αλήθεια τα νοίκια πως θα πληρωθούν; π.χ. όπως τα νοίκια για των χώρων για parking?(αλήθεια πληρώθηκαν;).

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 16:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην αρχή είναι οι απροστάτευτοι και τα θύματα. Κάνουν κάποιες υποχωρήσεις ωστε να ζουν άνετα, χωρίς όμως να ξεχνούν ποτέ τις δικές τους συνήθειες οπότε και ποτέ δεν ενσωματώνονται στην κοινωνία. Μετά απο κάποια χρόνια αρχίζουν οι απαιτήσεις και προσπαθούν να κάνουν τον νέο τόπο σαν το σπίτι τους, οπότε για να μην θιχτούν, η τοπική κοινωνία πρεπει να κάνει πίσω για να μην φάνε καταγγελία απο τον ιμάμη για ρατσισμό.
    Δεν είμαι αντίθετος με τους ανθρώπους, να έρθουν, απλά θέλω να πώ οτι εάν δεν υπάρχει συνοχή στον δήμο να κρατήσει τα ηνία της πολής και να βάλει τάξη, τότε θα κάνει ο καθένας ότι θέλει (όπως περίπου γίνειται και τώρα στην πολη).
    Για εμάς το "η πολη είναι ξέφραγο αμπέλι" σημαίνει απλά οτι παρκάρουμε όπου θέλουμε και πετάμε τα σκουπίδια στον δρόμο, αλλά για κάποιον άλλον που έχει μεγαλώσει μέσα στον πολεμο χωρίς να έχει πάει σχολείο ή χωρίς να σέβεται την αξία της ανθρώπινης ζωής, μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο.
    Θα δούμε, ελπίζουμε να τα πανε καλά μαζί μας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...