Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: “Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την διαφορά”

Εύη Τατούλη: “Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την διαφορά”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία σημαντική και ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα την «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών(EUW) -ελληνικό τμήμα- με την συμμετοχή της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, της επιτετραμμένης της πρεσβείας των ΗΠΑ Kate Marie Byrnes και της προέδρου της EUW κυρίας Αφροδίτης Μπλέτρα, την οποία συντόνισε η Αντιπρόεδρος της EUW και πολιτευτής Αρκαδίας με την Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη. Παρουσιάστηκαν σημαντικές πτυχές για την γυναικεία επιχειρηματικότητα με κορυφαία την τοποθέτηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη η οποία αναφέρθηκε στις προσωπικές της εμπειρίες για την σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια. Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε μάλιστα στην ενότητα αυτή τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει συμπατριώτισσές της στην Αρκαδία μέσα από συλλόγους και ομαδικές συνεργασίες.

Η Αντιπρόεδρος της EUW, κυρία Εύη Τατούλη σημείωσε ότι ο κόσμος «χρειάζεται τα γυναικεία χαρακτηριστικά, την εξωστρέφεια και την κοινωνική συνείδηση. Τις γυναίκες δεν τις ενδιαφέρει το μπράβο, αλλά κυρίως τις ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά».

«Δεν μπορούμε να μην μεταφέρουμε στις γυναίκες της δικής μας περιφέρειας αυτό που συμβαίνει με την καθοδήγηση της Μαρέβα όπου γυναίκες στον Έβρο ξαναανακαλύπτουν μία άλλη δυναμική καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε τις γυναίκες στον Τυρό που προσπαθούν για την ίδρυση καταδυτικού πάρκου, ή αυτές με τα τσακώνικα υφαντά που προσπαθούν να αναστήσουν την ελληνική ύπαιθρο». Και συνέχισε λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε μία νέα μορφή ανάπτυξης με τοπικά χαρακτηριστικά», αλλά και την εκμετάλλευση του «ανεξερεύνητου ταλέντου τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια».

«Αν θες να κάνεις την διαφορά πρέπει να δώσεις δύναμη και στους άλλους. Αυτό οι γυναίκες ξέρουμε να το κάνουμε καλά» κατέληξε η κα Εύη Τατούλη.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναφέρθηκε στο μυστικό επιτυχίας της Zeus + Δione, της εταιρείας που δημιούργησε με την συνεργάτιδά της Δήμητρα Κολοτούρα με ρούχα και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας με βάση τις παραδοσιακές τεχνικές. Τόνισε ότι το γεγονός ότι είναι μητέρα τριών παιδιών αποτελεί την προτεραιότητά της, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να εργαστεί ιδιαίτερα προκειμένου να καταφέρει να συγκεράσει την εργαζόμενη γυναίκα και την μητέρα.

Η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναφέρθηκε σε παραδείγματα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ελληνική περιφέρεια όπου τίποτα δεν είναι αυτονόητο και όπου όλα κερδίζονται από την αρχή καταβάλλοντας προσπάθεια και μόχθο «ανακαλύπτοντας ανεξερεύνητο ταλέντο στην Ελλάδα της κρίσης». «Πιστεύω ότι όταν έχεις τρόπο μπορείς να συμβιβάσεις τις δυσκολίες», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κυρία Γκραμπόφσκι, η έννοια της βιωσιμότητας παίρνει άλλες διαστάσεις και είναι η απάντηση στο «που πάμε αύριο», αλλά και ο καθοριστικός ρόλος της εκπαίδευσης. «Το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να σου πάρει κανείς είναι αυτό που έχεις μάθει. Όλα τα άλλα μπορείς να τα χάσεις. Τον πλούτο την εξουσία».

Η επιχειρηματίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη εξέφρασε την επιθυμία να μπορέσει «ως γυναίκα επιχειρηματίας να μπορέσει να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να κυνηγήσουν το όνειρό τους» και άφησε αιχμές για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται λέγοντας ότι «οι άνθρωποι στην πολιτική πρέπει να σέβονται τις οικογένειες και τα παιδιά γιατί ξεχνάνε ότι μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα παιδιά».

Η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Κate Marie Burnes, ξεκαθάρισε ότι «οι δυσκολίες για την γυναικεία επιχειρηματικότητα ισχύουν και στις ΗΠΑ και Ελλάδα, αλλά ότι οι γυναίκες είναι εξαιρετικά ικανές στο να βρίσκουν λύσεις και στην προσωπική τους αλλά και επαγγελματική τους ζωή».

Επίσης οι γυναίκες επιχειρηματίες πρέπει να ασχοληθούν με περισσότερα κέρδη, όπως στην τεχνολογία. Στην Αμερική εξήγησε έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχουν μέτρα για να οδηγήσουν τις γυναίκες στην επιτυχία. «Πρώτον να δώσουμε στις γυναίκες την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτές τις ικανότητες ώστε να είναι ανταγωνιστικές στον χώρο εργασίας. Είναι σημαντικό ακόμα να μπουν στους τομείς της τεχνολογίας, να έχουν ίση αμοιβή, να μπαίνουν στην πολιτική ώστε να πολιτική που εξασφαλίζει ισότητα. Και είναι καθοριστικής σημασίας να έχουν οι νεαρές γυναίκες τα πρότυπα που θα τις βοηθήσουν να προχωρήσουν μπροστά».

Τόνισε ακόμη ότι η αμερικανική πρεσβεία συνεργάζεται με διάφορες οργανώσεις ώστε να φέρουν την τεχνογνωσία τους στην Ελλάδα.

Η κυρία Μπλέτα, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της EUW τόνισε ότι «οι γυναίκες είναι ο κύριος μοχλός της ανάπτυξης μίας χώρας. Και όμως αναφέρθηκε στο παράδοξο που αν και οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 52% του ανθρώπινου δυναμικού του πλανήτη εκπροσωπούν μόνο το 1% στο επιχειρείν, τονίζοντας ότι «το γυναικείο δυναμικό μένει ανεκμετάλλευτο στην Ελλάδα».

Η πρόεδρος της EUW υπογράμμισε ότι «μία χώρα μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην οικονομική της ανάπτυξη αν ξεκλειδώσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα».

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 15:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Poy na skas den ginese oute vouleftis oute dimarxoyla

  • μπεεε
    μπεεε Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 14:32 Σύνδεσμος σχολίου

    είπε αναμασώντας ο σανοφάγος πλήν ανώνυμος υποστηρικτής της Πολιτευτού της καρδιάς μας...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 16:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενώ όλοι οι άλλοι που ψηφίζατε τόσα χρόνια είχαν ένσημα.....
    Άντε βρε τραγέλαφοι......πάτε πάλι για βοσκή....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 10:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Ούτε 1 σχόλιο συμπάθειας!!! Μάλλον δεν πρέπει να είναι τυχαίο...

  • ποιος  γελαει  τελευταίος
    ποιος γελαει τελευταίος Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 15:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 15:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Μεγάλωσες Παρασκευή !!!!!!!

  • σανός με  το  δικριάνι  ρε
    σανός με το δικριάνι ρε Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Τωρα κοιμόμαστε ησυχοι . Η Εύη μας έλυσε όλα τα ζητήματα και με δελτίο τύπου παρακαλώ μη και χάσουμε τη συνέχεια. Η πολιτευτής ψάχνει στέγη για πολιτική δράση και κάποιοι της το στερούν αυτό. Γιατί το κάνετε αυτό ! Μα για να νομίζουμε ότι βρίσκεται μέσα στο πολιτικό παιχνίδι. Ο Πετράν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης με τις ευλογίες Τσίπρα και η Εύη με τον Κυριάκο και την ΝΔ. Πόσα ψευτικα και δήθεν όλα αυτά και παρολίγον ...αληθινά !!!!!!!

  • αθευράπευτα  ρεαλιστής
    αθευράπευτα ρεαλιστής Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 15:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Με δελτία τύπου και δημόσιες σχέσεις δεν γίνεσαι ούτε βουλευτής ούτε πολιτικός παράγοντας !!!!!!! Στην κοινωνία κατεβείται Κυρία μου να δείτε ποσα απίδια πιάνει ο σακκος που λέει και ο λαός μας. Αφου πρώτα δείξετε και τα ένσημα της εργασίας σας και του έργου που έχεται κάνει μέχρι σήμερα. ¨όχι ΄΄όμως ως κόρη του μπαμπά αλλά ως εργαζόμενη που θέλει να μπει στον πολιτικό στίβο και να προσφέρει στον τόπο της. Όχι με παλαιοκομματικές μεθόδους , γελάκια και χτυπήματα στον ώμο !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 11:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • Δεν θα γινεις δημαρχος ποτε
    Δεν θα γινεις δημαρχος ποτε Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

    ωχ ωχ η πολιτευτής πάσης Ελλάδας ξαναχτυπά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...