Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για την έλλειψη προσωπικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώθηκε ο βουλευτής Παπαηλιού

Για την έλλειψη προσωπικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώθηκε ο βουλευτής Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 9.3.2018, επισκέφθηκε τα τμήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορούν το καθεστώς του προσωπικού των περιφερειών, των δήμων, των ΝΠΔΔ, την απόκτηση άδειών παραμονής και  ιθαγένειας στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με τους προϊσταμένους και με τους υπαλλήλους τους : 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση που επιχειρείται από την κυβέρνηση στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και στις περαιτέρω εν όψη αλλαγές, για τις οποίες οι υπάλληλοι εξέφρασαν ανησυχίες  ως προς τη δική τους θέση. Εν προκειμένω, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού τους παρέπεμψε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, που, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, πρόκειται να αναληφθούν. Υπογράμμισε, ότι η μεταρρύθμιση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι αναγκαία, με σκοπό οι παθογένειες που υφίστανται να αρθούν και πάντως να περιοριστούν, ώστε, εκτός των άλλων, να μην τίθενται εμπόδια στην οικονομική πρόοδο. Οι αλλαγές, είπε, πρέπει να λάβουν υπόψη και τις ανάγκες του προσωπικού, στο πλαίσιο μιάς διαφορετικής κατεύθυνσης και των  σαφώς διακριτών ρόλων των επιπέδων διοίκησης.    

Οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι επισήμαναν την έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα τμήματα, ιδίως αυτά που αφορούν την απόκτηση άδειών παραμονής και ιθαγένειας, αναλαμβάνουν και άλλες αρμοδιότητες, αλλά και τις προμήθειες.

Επίσης ανέδειξαν το πρόβλημα της πολυνομίας, των συχνών τροποποιήσεων και της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας, αλλά και αυτό της στέγασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι υπηρεσίες της οποίας είναι διασπαρμένες σε 4 κτίρια.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού επεσήμανε ότι μεσοπρόθεσμα απαιτείται να εξεταστεί η προοπτική ταύτισης των ορίων της γεωγραφικής, της «αιρετής» και της διοικητικής Πελοποννήσου  και συνεπώς της χωρικής αρμοδιότητας των δύο τελευταίων, με έδρα την Τρίπολη.     

Επιπλέον υπογράμμισε την ανάγκη συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε ένα χώρο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών.

1 σχόλιο

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 11:11 Σύνδεσμος σχολίου

    κ.κ. βουλευτά, εσείς όλοι οι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι φροντίσατε την διάλυση της πραγματικής Δημόσιας Διοίκησης και τώρα τραγουδάτε για έλλειψη προσωπικού; Θα μας πείτε αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία....Ρε φραγγέλιο που σας χρειάζεται.......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...