Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθαριότητα | Συνεργασία και συνεννόηση ζητά από τους δημότες ο Αντιδήμαρχος Παπαδημητρίου (vd)

Καθαριότητα | Συνεργασία και συνεννόηση ζητά από τους δημότες ο Αντιδήμαρχος Παπαδημητρίου (vd)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Δημαρχείο Τρίπολης.

Ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε τη συνεργασία και συνεννόηση με τους δημότες για το θέμα της καθαριότητας, με αφορμή το γεγονός ότι από 1η Απριλίου ο Δήμος Τρίπολης θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τον καθαρισμό και αποκομιδή των απορριμμάτων, σε όλη την έκταση του Δήμου Τρίπολης.

Ο αντιδήμαρχος ζήτησε να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαχείριση αρχικά σε ότι έχει να κάνει με κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα (κλαδιά σε σακούλες αλλά και ογκώδη αντικείμενα εκτός των κάδων), ενώ αναφέρθηκε σε μια μικρή μεταβατική περίοδο στην οποία ο Δήμος καλείται να ανταπεξέλθει, έως ότου προβεί στην πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας.

Ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε την σωστή τοποθέτηση (σπάσιμο - τύλιγμα) των χαρτοκιβωτίων και από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αναφέρθηκε στο κομμάτι της ανακύκλωσης, στο οποίο οι δημότες ανταποκρίνονται σε μικρά ποσοστά και έκανε έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερο βαθμό προς αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και στο θέμα του καθαρισμού οικοπέδου, ευχαριστώντας όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που ανταποκρίθηκαν, προειδοποιώντας ότι στα πλαίσια του κανονισμού πρασίνου, που πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί, τα πρόστιμα σε όσους δεν ανταποκρίνονται θα είναι «τσουχτερά».

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις πολλές φθορές και ζημιές που γίνονται στο Δήμο και εμπεριέχουν κινδύνους ακόμη και για τους πολίτες, καλώντας τους δημότες να επικοινωνούν με το αντίστοιχα τηλέφωνα και να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι παρατηρούνται φαινόμενα κλοπής σε καπάκια φρεατίων, σίδερα από σκάλες κ.α., τονίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο Δήμος πάσχει από ενημέρωση, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει αρκετά από τα ζητήματα που δημιουργούνται.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε από τους δημότες τη συνεργασία, την ενημέρωση και τη συμμετοχή του κόσμου σε ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητα, χαρακτηρίζοντας καλοπροαίρετη και την κριτική.

Δείτε το βίντεο με τα όσα δήλωσε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου:

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...