Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Kathimerinotita.gov.gr: Βοήθησε άπορη μητέρα δύο παιδιών από την Τρίπολη ...

Kathimerinotita.gov.gr: Βοήθησε άπορη μητέρα δύο παιδιών από την Τρίπολη ...

Πέρα από την  προσπάθεια επίλυσης άμεσων ζητημάτων που ταλανίζουν τον πολίτη στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της «Καθημερινότητας» (www.kathimerinotita.gov.gr) είναι και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο παροχής πληροφοριών που εν πολλοίς λύνει τα χέρια των ενδιαφερόμενων που απευθύνονται σε αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας διαζευγμένης μητέρας δύο παιδιών από την Τρίπολη, που αποφάσισε να χωρίσει συναινετικά με τον σύζυγό της, αλλά προκειμένου να εκδοθεί το διαζύγιο, ο δικηγόρος της ζητάει 600 ευρώ, την ίδια ώρα που εκείνη αμείβεται από ένα ιδιωτικό ιατρείο που απασχολείται, με μόλις 450 ευρώ το μήνα. «Μου είναι αδύνατον να μαζέψω τόσα χρήματα έχοντας μάλιστα και δύο παιδιά να θρέψω» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε στην Ομάδα της Καθημερινότητας.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας που δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, ήρθαν άμεσα σε επικοινωνία με την ενδιαφερόμενη και αφού ζήτησαν μια σειρά από επιπρόσθετες πληροφορίες, την ενημέρωσαν ότι δύναται να αποταθεί στο Ειρηνοδικείο του τόπου κατοικίας της και βάσει των διατάξεων «περί ευεργετήματος πενίας" του Νόμου 3226/2004 (ΦΕΚ 24 Α/4.2.2004) να αιτηθεί να της παρασχεθεί το ευεργέτημα  πενίας  που παρέχεται για όλες τις διαφορές ενώπιον όλων των δικαστηρίων (πολιτικών, ποινικών και διοικητικών).

Η εν λόγω παροχή νομικής αρωγής παρέχεται μάλιστα τόσο σε υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα, όσο και σε αστικού και εμπορικού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...