Menu
RSS
Τρίτη, 21/04/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Νέο έργο για τη βελτίωση των παράπλευρων οδών του Αυτοκινητόδρομου "Κορίνθου - Τριπόλεως"

Νέο έργο για τη βελτίωση των παράπλευρων οδών του Αυτοκινητόδρομου "Κορίνθου - Τριπόλεως"

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη το έργο «Βελτίωσης των παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης από διάβαση Σκοπής – Πελάγους, έως της διάβαση Μάκρης».

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΡΟΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΚΟΠΗΣ-ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΕΩΣ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΑΚΡΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  5.700.000,00  € και δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η βελτίωση των παράπλευρων οδών (παράλληλοι και εγκάρσιοι) του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τριπόλεως εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και πιο συγκεκριμένα από τη Διάβαση (Άνω Διάβαση ως προς τον Αυτοκινητόδρομο) που εξυπηρετεί τους οικισμούς Σκοπής και Πελάγους έως την Διάβαση οικισμού Μάκρης ήτοι σε μήκος ~10700m επί του Αυτοκινητόδρομου.

Η κατασκευή των Παράδρομων προβλεπόταν από τις μελέτες του Αυτοκινητόδρομου και ως εκ τούτου το σημαντικότερο μέρος των απαιτούμενων χωματουργικών εργασιών και των τεχνικών έγινε με την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου. Από την περίοδο εκείνη οι εργασίες κατασκευής των Παράδρομων συνεχίστηκαν με διαμορφώσεις, κατασκευή μικρών τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις κατά τμήματα που δεν καλύπτουν όμως όλο το παράπλευρο δίκτυο.

Με τις προβλεπόμενες εργασίες στους παράδρομους του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης θα προκύψει ένα ενιαίο λειτουργικό δίκτυο ασφαλτοστρωμένων οδών μήκους περίπου 15km (με τα μήκη κόμβων) με βελτιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, βελτιωμένες συνθήκες αποχέτευσης αποστράγγισης και σήμανσης-ασφάλισης.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...